GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PROTEST ULTRA

FOTO Ultrașii din România fac front comun » Mesajul afișat pe stadioanele țării, inclusiv la FCU Craiova - Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 20 aprilie 2024 19:04 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2024 19:34

În ultimele săptămâni, toată mișcarea ultras din România a făcut front comun, în urma ultimelor evenimente aflate în strânsă legătură cu interdicțiile de pe stadioane, amenzile, suspendările sau perchezițiile la domiciliile unor membri ai diverselor facțiuni ultra din peisajul fotbalistic românesc.

La începutul lunii aprilie, ultrașii din grupările Sud Steaua și Sud Dinamo au afișat un banner în Piața Constituției, mesajul fiind scurt, dar cuprinzător: „Liber să fiu ultra!”. Astăzi, ultrașii lui FCU Craiova și Dinamo au propagat același mesaj.

GALERIE FOTO. Suporterii din toate colțurile țării protestează pentru libertatea pe stadioane

+10 FOTO

Procurorii DIICOT au instrumentat un dosar de amploare, la jumătatea lunii martie, care a presupus 19 percheziții la domiciliile unor oameni importanți din galeria Rapidului și nu numai, în București și județele Ilfov, Prahova și Iași, „în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”.

Liviu Ungurean, alias „Bocciu”, liderul galeriei Rapidului, a fost arestat preventiv, considerat capul „grupului infracțional organizat care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea materialelor pirotehnice”.

Totodată, Dinamo și UTA au jucat două etape doar cu copii în tribune. „Câinii” au fost încurajați de puști la meciurile cu Petrolul și Poli Iași, în timp ce UTA a bifat această suspendare cu Botoșani și Hermannstadt. Asta după ce meciul lui Dinamo cu UTA (1-0), de pe „Arcul de Triumf”, a fost marcat de incidente grave, atât înaintea, cât și în timpul partidei.

Protagoniști, de-o parte suporterii lui Dinamo, de cealaltă, fanii arădenilor, grup ale cărui rânduri au fost îngroșate serios de susținători din Peluza Sud Steaua, înfrățiți cu ultrașii „textiliștilor”. Bilanțul pagubelor produse: 60 de scaune distruse, 30 la sută din suprafața gazonului afectată serios de petarde.

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

De la acel moment, mesajul a apărut în tribunele mai multor stadioane din țară: București, Sibiu, Galați, Cluj, Ploiești, Constanța, Hunedoara, Craiova, Iași.

Astăzi, banner-ul cu același mesaj a fost prezent și la Hunedoara, unde finalista Cupei, Corvinul, s-a impus contra celor de la Mioveni, 2-0, dar și în Bănie, unde ultrașii din Peluza Sud 1997 Craiova și cei de la Sud Dinamo au făcut „pace” pentru a se fotografia în grup cu mesajul devenit omniprezent în ultima perioadă.

Consultă și alte articole de actualitate:

Căpitanul lui Real Madrid a anunțat că pleacă în vară » Înlocuitor de 40 de milioane de euro
Real Madrid
Căpitanul lui Real Madrid a anunțat că pleacă în vară » Înlocuitor de 40 de milioane de euro
Ce au decis până la urmă suporterii Rapidului, la debutul lui Bogdan Lobonț pe bancă
FCSB - RAPID
Ce au decis până la urmă suporterii Rapidului, la debutul lui Bogdan Lobonț pe bancă

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Haha1989
Haha1989  •  20 Aprilie 2024, 19:40

Da ide, de informezi! S-au bătut cei din galeria lui Dinamo cu cei de la Steaua. Niciun arădean nu a fost implicat, asta doar pt tine. Ca cei din comisie au considerat ca stelistii sunt utiști e alta poveste!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează