STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Un pacient bolnav de COVID-19, vindecat după o luptă cruntă: două luni internat și 25 de zile petrecute la intubare

Un bărbat din Arad a fost externat după ce a luptat cu COVID-19 timp de două luni // sursă foto: Facebook @ SCJU Arad +38 FOTO
Un bărbat din Arad a fost externat după ce a luptat cu COVID-19 timp de două luni // sursă foto: Facebook @ SCJU Arad

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 19:19

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost externat azi din Spitalul Județean Arad, la mai mult de două luni după ce infectarea cu COVID-19 a dus la internarea sa.

În această perioadă, bărbatul a fost intubat timp de 25 de zile și ventilat mecanic, informează Agerpres.

„A fost o provocare pentru întreaga echipă medicală. Pacientul nostru a stat intubat şi ventilat 25 de zile, timp în care a luptat, alături de noi, pentru a învinge boala”, a dezvăluit Mihaela Albu Gulyas, medicul coordonator al compartimentului ATI COVID-19 de la spital.

S-a prezentat la spital pe 23 martie

Prezentând simptome ale infecției cu COVID-19, bărbatul s-a prezentat la Spitalul din Arad în data de 23 martie. Acolo, a fost internat la secția de boli infecțioase, unde a fost testat pentru noul coronavirus.

Starea deteriorată în care se afla, având febră, frisoane, tușind și necesitând mască de oxigen, i-a determinat pe medici să îl transfere la Secția Clinică ATI II. În zilele următoare, situația s-a agravat, astfel că acesta a fost intubat și ventilat mecanic.

„Vorbim despre un caz deosebit din punct de vedere medical. Întreaga echipă medicală a secţiilor de anestezie şi terapie intensivă am colaborat şi ne-am consultat cu privire la tratamentul care trebuie administrat pacientului. Din păcate, pe data de 1 aprilie a trebuit intubat şi ventilat mecanic.

Au urmat trei săptămâni critice în care a fost tratat şi monitorizat în permanenţă şi, treptat, starea sa de sănătate a început să se îmbunătăţească. În zilele de 23, respectiv 24 aprilie, i-am recoltat probele pentru testele II şi III, iar rezultatele au fost negative. Pe 25 aprilie, l-am extubat şi transferat pe ATI I, unde sunt îngrijiţi pacienţii fără COVID-19”, a mai spus dr. Mihaela Albu Gulyas, potrivit sursei citate.

Azi bărbatul a fost externat.

GALERIE FOTO. Cadre inedite surprinse în București, pe timpul crizei COVID-19

+39 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri despre COVID-19:Pe nea Nelu lumea îl vedea des în vie udând butucii. Până într-o zi când mascații au venit peste el. Incredibil ce era ascuns printre rânduri Acum, tot satul râde de el
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Handbal M
Aalborg - HC Motor
Digi 4
19:45 Handbal M
Kielce - Pick Szeged
Digi 2
21:45 Handbal M
PSG - Flensburg
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Gent - Dinamo Kiev
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1