GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Un tigru din New York are coronavirus » Ce simptome a avut și de unde a luat virusul

Un tigru din New York are coronavirus // FOTO: Facebook.com/bronxzoo/ +33   FOTO
Un tigru din New York are coronavirus // FOTO: Facebook.com/bronxzoo/

Articol de GSP - Publicat luni, 06 aprilie 2020 08:45

Nadia, un tigru de la Grădina Zoologică din Bronx, New York, a devenit primul animal din această specie care este testat pozitiv cu noul coronavirus.

CNN anunță că femela în vârstă de patru ani a fost testată pozitiv după ce a început să tușească și că își va reveni rapid. Americanii anunță că mai multe teste s-au făcut la tigri și la lei după ce au început să aibă simptome ale unei boli respiratorii.  Tigrul Nadia a început să aibă probleme de pe 27 martie, iar oficialii Grădinii Zoologice spun că niciun alt animal nu are simptome.

„Nu se știe cum va evolua boala la aceste animale, având în vedere că fiecare specie reacționează diferit. Vom continua să monitorizăm situația”, au spus reprezentații Grădinii Zoologice, care cred că alți trei lei și trei tigri ar putea fi infectați după ce au prezentat scăderi ale apetitului și tuse seacă.

Oficialitățile spun că tigrul a fost infectat de la un angajat care avea virusul, dar care nu prezenta simptome ale bolii. Grădina Zoologică din Bronx este închisă de pe 16 martie. 

„Nu există nicio evidență că animalele au un rol în răspândirea virusului. În plus, nu există dovezi că vreo persoană din SUA a fost infectată cu COVID-19 de către animale, inclusiv câini sau pisici” 
Departamentul de Agricultură din Statele Unite

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Vezi mai multe știri despre pandemia de coronavirus

Imagini rare: cum arată metroul din New York, cel mai afectat oraș din lume de coronavirus

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
175402743249151
Tudor Havristiuc  •  06 Aprilie 2020, 21:43

Parca nu se transmitea la animale ...schimbator virus

Vezi toate comentariile (1)
Comentează