GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Vaccin made in China: un prestigios cotidian medical publică date optimiste după 28 de zile de teste pe oameni

Specialiștii din întreaga lume continuă cursa contracronometru pentru identificarea și lansarea unui vaccin. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Specialiștii din întreaga lume continuă cursa contracronometru pentru identificarea și lansarea unui vaccin. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 mai 2020 08:07

COVID-19. Specialiștii din întreaga lume continuă cursa contracronometru pentru identificarea și lansarea unui vaccin care să funcționeze împotriva coronavirusului. 

Jurnaliștii de la Marca au publicat recent datele obținute de prestigioasa publicație medicală The Lancet, conform cărora un vaccin împotriva COVID-19 a fost testat timp de 28 de zile pe oameni, în China. Cercetătorii chinezi susțin că rezultatele au fost pozitive, iar răspunsul imunitar al celor testați a fost unul rapid.

Nu mai puțin de 108 adulți, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, au luat parte la acest studiu. Probele de sânge colectate de la aceștia au demonstrat că vaccinul a generat anticorpi de neutralizare

Potrvit sursei citate, o veste îmbucurătoare venită din China e reprezentată de faptul că persoanele vaccinate nu au prezentat reacții adverse majore, ci doar febră, amețeală, migrene sau dureri musculare.

„Suntem încă departe de a avea disponibil pentru toți un astfel de vaccin”

 „Aceste rezultate reprezintă o bornă importantă Studiul demonstrează că o singură doză a noului adenovirus tip 5 denumit vaccin COVID-19 (Ad5-nCoV) produce anticorpi specifici virusului și celule T în 14 zile, ceea ce îl face un posibil candidat pentru noi investigații. Totuși, abilitatea de a declanșa aceste răspunsuri imunitare nu indică neapărat că vaccinul va proteja oamenii în fața COVID-19. Suntem încă departe de a avea disponibil pentru toți un astfel de vaccin”
- Wei Chen, profesorul Institutului de Biotehnologie din Beijing

Americanii sunt mai cumpătați

Veștile venite dinspre Statele Unite sunt, însă, mult mai cumpătate. SUA își propune să testeze peste 100.000 de voluntari într-un amplu, iar estimările sunt că un vaccin ar putea fi gata pentru sfârșitul anului.

Coronavirusul are un nou epicentru

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că epicentrul pandemiei de coronavirus s-a mutat în America de Sud

„Am văzut că în multe țări din America de Sud a crescut numărul cazurilor de coronavirus. Privim cu îngrijorare toată zona, dar în mod cert cea mai afectată este Brazilia. Într-un fel, America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii”, a declarat Mike Ryan, director executiv în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

FOTO. Cadre inedite surprinse pe mapamond, în timpul pandemiei de COVID-19:

+28 FOTO

VIDEO. Ciprian Marica nu este de acord cu testarea vaccinului în România

Citește și alte știri despre coronavirus:

Unde susține Organizația Mondială a Sănătății că s-a mutat epicentrul pandemiei de coronavirus

Reacția lui Donald Trump după ce dr. Anthony Fauci a spus că un nou val de coronavirus va apărea cu siguranță în SUA

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează