GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  LIBAN

VIDEO Scene șocante în Liban! O explozie uriașă a spulberat Beirutul: „Parcă a fost bomba de la Hiroshima” » Cartiere distruse, clădiri făcute praf, sute de victime

Explozie uriașă în Beirut
Explozie uriașă în Beirut

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 21:38 / Actualizat marti, 04 august 2020 23:31

O explozie a șocat Beirutul. Directorul de securitate libanez susține că deflagrația de azi a fost provocată de aprinderea unei mari cantități de explozibil extrem de puternic care fusese confiscat de poliție. Premierul Hassan Diab a anunțat miercuri zi de doliu național.

  • ATENȚIE, imagini care vă pot afecta emoțional!

Fusese deja o explozie la Beirut, în zona portului. Pompierii erau acolo, încercând să stingă focul. La un moment dat, o nouă explozie, în același loc, a cutremurat capitala Libanului. O ciupercă de fum alb s-a ridicat spre cer, la fel ca o bombă nucleară, distrugând totul în jur pe o rază de mai mulți kilometri. Imaginile filmate și prezentate la televiziunile din lumea întreagă sau postate pe rețelele de socializare sunt înspăimântătoare. Cei care înregistrau au fost aruncați pe spate de suflul enorm.

Deflagrația s-a auzit în Cipru, la peste 200 km

Cartiere, clădiri spulberate, case aflate la zece kilometri distanță s-au prăbușit, susține CNN, dezvăluind că deflagrația s-a auzit din Larnaca, în Cipru, la peste 200 de kilometri de coasta libaneză. Zeci, sute de oameni prinși sub dărâmături. Răniți, morți. Crucea Roșie vorbește de sute de victime.

Guvernatorul orașului, Marwan Abboud, a declarat la CNN: „Parcă a fost bomba de la Hiroshima sau Nagasaki. În viața mea, nu am văzut o distrugere atât de mare. Nu știu ce s-a întâmplat, pompierii erau acolo, apoi dezastrul". 10 pompieri sunt dați dispăruți.

„A fost mai rău ca la asasinatul lui Rafic Hariri"

Directorul de securitate libanez susține că deflagrația a fost provocată de aprinderea unei mari cantități de explozibil extrem de puternic care fusese confiscat de poliție.

„Am resimțit totul ca pe un cutremur. A fost mai rău ca la explozia din timpul asasinatului lui Rafic Hariri. A fost o mișcare orizontală, toate geamurile s-au făcut zob", a povestit un localnic la CNN. Pe 14 februarie 2005, un camion plin cu o tonă de TNT a făcut 22 de victime la Beirut, ucigându-l inclusiv pe fostul premier libanez Rafic Hariri. Presa locală a dezvăluit că prim-ministrul Hassan Diab a anunțat miercuri zi de doliu național.

Israelul susține că a dejucat un atentat terorist. Arată spre Hezbollah! 

Libanul e în mijlocul tensiunilor din regiune. În urmă cu o săptămână, premierul israelian Benjamin Netanyahu dezvăluia că serviciile de securitate au dejucat un atentat, arătând spre Hezbollah, o grupare teroristă proiraniană cu baza în sudul Libanului. Situația e încordată și pentru că, vineri, Tribunalul Special pentru Liban din Olanda va da verdictul în procesul celor patru membri Hezbollah acuzați că l-au asasinat pe Rafic Hariri în 2005.

Citește mai multe știri extrasport: 

Cum a pierdut Adele aproape 50 de kg » Cântăreața e de nerecunoscut în cea mai recentă poză postată!

Locul care l-a uluit pe Cristi Borcea pe litoralul românesc: „E noua Coastă de Azur, am băgat și eu 7 milioane”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
wwerko80
wwerko80  •  05 August 2020, 16:26
Postat de Raimond Anghel pe 04 August 2020, 22:24

si ,nu se stie cine a aruncat bomba? a ne facem ca nu stim ,dar au murit oameni nesimtitilor si asta pentru a forma o natiune blestemata.

Pai atacul a fost organizat de Israel, asa ca "nu stie nimeni". Daca era hamas, assad sau iran la mijloc, vedeai peste tot in presa cine e de vina ;)

dubluv
dubluv  •  05 August 2020, 08:28
Postat de catalynn pe 05 August 2020, 07:45

Am fost la un pas sa o patim și noi acum 50 de ani ... Celor mai tineri le recomand acest film, bazat pe evenimentul in cauza: ***

stiu filmul, nu am stiut ca este dupa un caz real. Din ce imi amintesc din film, zona fusese evacuata, deci nu cred ca urmarile puteau fi asa grave ca acestea din Beirut.

catalynn
catalynn  •  05 August 2020, 07:45

Am fost la un pas sa o patim și noi acum 50 de ani ... Celor mai tineri le recomand acest film, bazat pe evenimentul in cauza: ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează