GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  SĂRBĂTORI PASCALE

VIDEO+FOTO Voluntar în noaptea de Înviere » Schimbare radicală pentru Iulian Roșu, dublu campion în Liga 1

Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, fost jucător la FCSB și Astra Giurgiu a fost voluntar în Noaptea de Înviere. A mers din casă în casă, alături de tatăl său, preotul Daniel Roșu, de la parohia „Sfânta Treime - Dudești”. +7   FOTO
Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, fost jucător la FCSB și Astra Giurgiu a fost voluntar în Noaptea de Înviere. A mers din casă în casă, alături de tatăl său, preotul Daniel Roșu, de la parohia „Sfânta Treime - Dudești”.

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 aprilie 2020 14:31

Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, campion al Ligii 1 cu FCSB și Astra Giurgiu, a fost voluntar în Noaptea de Înviere. A mers din casă în casă, alături de tatăl său, preotul Daniel Roșu de la parohia „Sfânta Treime - Dudești”.

Jurnaliștii de la Libertatea i-au însoțit pe străzile apropriate parohiei. Cu o listă de adrese ale unor oameni care i-au cerut ajutorul, cu Lumina adusă de la Ierusalim într-o candelă protejată atent de vânt, Iulian a plecat să împartă Lumină.

Iulian Roșu: “În momentele grele noi trebuie să fim uniți”

Rând pe rând, oamenii ies la poartă, în fața caselor, ca să-și aprindă candelele și să primească Paște - pâinea sfințită. Sunt zâmbitori și nu se opresc din a le mulțumi preotului și voluntarilor că și-au făcut timp să treacă și pe la ei.

“Este un sentiment ușor diferit, pentru că nu am mai făcut nici eu, nici tata lucrul acesta până acum. Am mai mers doar cu Botezul sau cu icoana în cartier. N-am mers niciodată să împărțim Lumină. Pentru noi este un sentiment de bucurie, dar și de ușoară tristețe. Este mai mare bucuria pe care o vedem în ochii oamenilor pentru că își dau seama încă odată că Dumnezeu este cu noi. În momentele grele noi trebuie să fim uniți”, a spus Iulian pentru Libertatea.

+3 FOTO

Chiar dacă joacă fotbal, Iulian este licențiat la Facultatea de Teologie Pastorală Ortodoxă de la Universitatea Ovidius Constanța.

“Tata este cel mai bun om pe care îl cunosc. Din orice discuție pe care o ai cu el ai ceva de învățat, iar pentru oamenii la care a ajuns astăzi cuvântul lui a fost cu siguranță o mângâiere”
Iulian Roșu

“Biserica este în prima linie a frontului și se luptă cu răceala cea mare a iubirii. Este singura instuție din lume care face asta. Suntem plini de inteligență, dar goliți de iubire”, a transmis preotul Daniel Roșu, tatăl lui Iulian.

Iulian Roșu, unul dintre cei mai promițători juniori de la FCSB

Crescut la juniorii celor de la FCSB, Roșu a debutat în 2011, la numai 17 ani, în tricoul „roș-albaștrilor”, alături de care a câștigat titlul doi ani mai târziu. N-a rezistat însă în superechipa lui Laurențiu Reghecampf și a plecat la Clinceni. În 2014 semna cu Rapid, iar mai apoi cu Astra Giurgiu, unde câștiga al doilea titlu. A mai jucat la ACS Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus, Poli Iași, Sportul Snagov, iar din acest an îmbracă tricoul Gloriei Buzău.

Cum se desfășoara antrenamentele la FCSB în plindă pandemie de coronavirus

Citește mai multe știri extrasport:

COVID-19. Căpitanul lui Dinamo transformat în polițist, șocat de Ferentari: „Am văzut șobolani mai mari decât o mâță. E un coșmar. Ce vedeți la TV e pistol cu apă”

COVID-19. Amendă de 5.000 de lei pentru o femeie de 72 de ani din Dej » Motivul autorităților + procesul verbal

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
deusdat
deusdat  •  19 Aprilie 2020, 17:43

Bun de antrenor la FCSB...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează