GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  ROMINIA - SCOTIA 1-1 / 1975

"A facut o faza uluitoare"

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 octombrie 2007 00:00

Mircea Lucescu isi aduce aminte ca, in urma cu 33 de ani, Dobrin a driblat aproape toata echipa Scotiei, insa a ratat tocmai cind ramasese singur cu portarul. De Ziua Copilului, pe 1 iunie 1975, Romania intilnea, pe stadionul "23 August", reprezentativa Scotiei in preliminariile Campionatului European din 1976. Dobrin ajunsese la virsta maturitatii si era titular intr-o linie de mijloc stelara a Romaniei, alaturi de alte doua nume grele: Lita Dumitru si Cornel Dinu.

In atac era Mircea Lucescu, care si-a adus ieri aminte de acel joc. "Stadionul era arhiplin, 80.000 de spectatori. In primul rind pentru ca juca nationala, dar sa stiti ca Dobrin era un fenomen social: acolo unde echipa lui juca si unde era lider, stadionul se umplea, indiferent pe ce arena din tara evolua. Dobrin era un lider al intregului stadion", a spus Lucescu.

"Jocul lui era stralucitor, avea momente cind era absolut de neoprit. Chiar mi-aduc aminte ca in acel meci a facut o faza memorabila. A luat mingea, a driblat aproape toata echipa adversa, a ajuns singur cu portarul, dar a ratat! Am luat gol apoi in minutul 89 si s-a terminat doar 1-1", spune Lucescu, care l-a elogiat pe Dobrin si la Realitatea TV: "O serie intreaga de generatii au crescut cu Dobrin in minte si in ideea de a-l imita. E o pierdere imensa pentru fotbalul romanesc, pentru societatea romaneasca, pentru fotbalul international".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează