Articol de GSP - Publicat marti, 01 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 01 mai 2012 00:07

Unul dintre seniorii presei sportive româneşti, Ion Cupen, a împlinit 71 de ani chiar în ziua de Paşte. Astăzi, nea Johnny, condeier prin peniţa căruia au trecut generaţii întregi de performeri, revine în Gazetă cu frazele sale meşteşugite, care mîngîie cuvintele.

Multiplu laureat al premiilor Ioan Chirilă, Cupen, retras o perioadă, se întoarce în faţa cititorilor cu poveşti nepereche şi cu tabletele pline de farmec.
Prilej pentru redacţie ca, în semn de respect pentru cariera şi vîrsta sa, să-i dedice un supliment special în Gazeta Sporturilor de azi.

Ce găsiţi în el?
- un interviu sincer despre viaţa, profesia şi experienţele sale de jurnalist
- un editorial-blitz, scurt şi tăios, scris de maestru despre decăderea şi infestarea fotbalului românesc
- o minicolecţie de portrete spectaculoase făcute de-a lungul vremii unor eroi ai gazonului sau ai băncilor tehnice.

Poftiţi, aşadar, în miezul unei altfel de lumi a sportului! Azi, doar în ediţia tipărită a Gazetei, un supliment special la întoarcerea lui nea Johnny.

"Fiind ochelarist de cînd mă ştiu, n-am putut să-mi convertesc dragostea pentru fotbal decît pe hîrtie. L-am adulmecat de mic copil, l-am privit din carenă, l-am răsfoit prin ziare şi am încercat să-l disec cu propriul condei" - Ion Cupen, senior editor Gazeta Sporturilor

"Messi e un înger cu chip de fotbalist. Aţi remarcat ce zîmbet are? Şi cu cît calm loveşte mingea? E inegalabil, talentat, uman, simpatic şi curat sufleteşte. Iată de ce îl consider deasupra lui Diego, un tip minat de tare umane, dedat la tîmpenii, neam prost, arogant şi născător de conflicte" - Ion Cupen, senior editor Gazeta Sporturilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion