GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  FENOMENUL 3D

Corespondentul Gazetei îţi prezintă senzaţiile trăite de fani la primul meci de rugby transmis 3D: "Te simţi pe teren!"

Articol de GSP - Publicat marti, 02 martie 2010 00:00

Premiera mondială din rugby, transmisia live 3D a partidei Anglia- Irlanda (16-20), nu a avut acelaşi ecou în presă ca partida Arsenal- Manchester United, difuzată în ianuarie prin aceeaşi tehnologie

Cîteva mii de fani au avut ocazia să asiste sîmbătă seară, în 39 de cinematografe din Anglia şi unul din Irlanda, la Dublin , la o premieră rugbystică: prima transmisie live 3D a unui meci din Turneul celor 6 Naţiuni, Anglia-Irlanda.

Chiar dacă reacţiile spectatorilor 3D au fost extrem de favorabile, ziarele din Irlanda nu au alocat aceleaşi spaţii evenimentului, aşa cum o făcuseră pe 31 ianuarie, cu ocazia unei ale premiere mondiale: meciul Arsenal-Manchester United, live, 3D, în 8 pub-uri.

O explicaţie: prezenţa fostului premier al Irlandei, Bertie Ahem, într-unul din acele pub-uri, la Dublin, alături de 200 de fani care au urmărit atunci toată partida de fotbal în picioare. "Parcă mă aflam pe stadion într-un scaun şi mă plimbam cu el printre sectoare", a descris senzaţia un fan de-al lui Manchester.

2.000 de euro apreciază specialiştii că va costa prima generaţie de televizor 3D, disponibil din vara acestui an

Unghiuri diferite de transmisie
Norocoşii care au urmărit partida de rugby de sîmbătă în format 3D au avut surpriza să constate acasă, cînd au văzut apoi pe TV rezumatul partidei, că unghiurile transmisiei 3D au fost cu totul altele. Într-adevăr, cele doar trei camere speciale ale BBC au fost situate pe partea opusă cu a majorităţii celor din transmisia standard.

Diferenţe faţă de o transmisie TV clasică:
- lipsa statisticii grafice, existînd doar grafică de bază, una însă excepţională (scor, minut, embleme echipe tridimensionale);
- camere TV mult mai puţine (3 faţă de 10-12 în mod normal);
- camerele (lentilele) trebuie să fie protejate excepţional împotriva picăturilor de ploaie;

"Am urmărit meciul în 3D la un cinema din Anglia, unde muncesc. Parcă simţeam uneori că trebuie să mă feresc din calea jucătorilor. Parcă sunetul a fost cam slab. Dar am trăit senzaţi unice" 
Ian Doherty, fan al Irlandei

CUM AU FOST PLASATE CELE TREI CAMERE 3D ÎN STADIONul DE RUGBY
- o cameră la nivelul gazonului, la mijlocul terenului
- o cameră de ansamblu, amplasată pe acoperişul arenei Twickenham
- o altă cameră, tot la jumătatea terenului, dar amplasată la mijlocul înălţimii tribunelor, care a furnizat majoritatea imaginilor

"A fost extraordinar. M-a impresionat foarte mult camera de pe margine care mă făcea să vreau să repun eu mingea în joc"
Bogdan, român din Dublin

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
 •  02 Martie 2010, 10:41
Postat de pe 02 Martie 2010, 10:25

varain2 tu esti prost nu? Ce ai cu "Franta, allez, les bleus" Se vorbeste de Anglia-Irlanda...prosti sunt unii, macar de-ar durea prostia!

Xule, se refera la faptul ca Irlanda a batut si astfel Franta are acum sanse sa ia Trofeul anul asta. Cu sau fara 3D:)))

 •  02 Martie 2010, 10:25

varain2 tu esti prost nu? Ce ai cu "Franta, allez, les bleus" Se vorbeste de Anglia-Irlanda...prosti sunt unii, macar de-ar durea prostia!

varain2
varain2  •  02 Martie 2010, 06:53

cU SAU FARA 3D a fost un meci de vis care s-a terminat asa cum a vrut ....Franta!Allez,les bleus!!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează