GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  ZIAR DEDICAT MEMORIEI LUI NICOLAE DOBRIN

Cronica lui Chirila

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 octombrie 2007 00:00

Destinul a facut ca Ioan Chirila sa fie cel care a redat in Gazeta Sporturilor meciul din iunie 1979, Dinamo - FC Arges 3-4

Editia de luni, 25 iunie 1979, a ziarului "Sportul". Editie alb-negru, ca toate ziarele vremii. Marturie stau paginile originale de atunci, amintire de lux pentru cei ce vor sa retraiasca vremurile. Fotbalistice desigur, pentru ca celelalte erau cum erau!

Cu o zi inainte se jucase finala campionatului editiei 1978-1979, iar, la capatul unui meci cu o desfasurare de thriller, FC Arges a devenit campioana, dupa o victorie de neuitat, cu 4-3, dupa ce a smuls titlul lui Dinamo, chiar la ea acasa, in stefan cel Mare.

Caseta pe scurt

"Ciinii" au condus cu 1-0, gol Dragnea (min. 5), apoi Radu II a marcat de doua ori pina la pauza. 2-1 pentru oaspeti.
Doru Nicolae (min. 69) desprinde Pitestiul la 3-1, iar intr-un final de infarct, Dudu Georgescu (minutele 76 si 89) egaleaza!
Cu un gest de suprematie, intr-un meci ce parea a nu se mai termina, desi Argesul cistiga titlul si la remiza!, Dobrin aduce victoria alb-violetilor in prelungiri.

Dobrin si dreptul sau de veto
Ioan Chirila a fost cronicarul acelei partidei. Probabil nici nu trebuia sa se intimple altfel! Redam citeva pasaje care ofera aerul epocii.
Prima pagina: in stinga, informatia ca Nicolae Ceausescu a efectuat o vizita de lucru in zonele afectate de ploi abundente. In dreapta, important avind in vedere vremurile, faptul ca FC Arges a iesit campioana editiei nr. 61 si titlul cronicii unei partide nemuritoare: "Dobrin si-a exercitat dreptul de veto".

Cuvintele asternute pe hirtie de maestrul Chirila: "Setea de victorie a dinamovistilor a primit un veto din partea lui Dobrin, care a oferit tribunelor si telespectatorilor , el fiind jucatorul care a dominat din toate punctele de vedere terenul".

"Reactii de diavol"

"Giscanul" a fost providential. A ajutat la egalarea scorului la 1. Cum scria Chirila "a lucrat o minge la mijlocului terenului, iese dintre trei adversari, trimite cu mare precizie in adincime, Radu II preia si tisneste spre gol, egalind in fata unei aparari cu gindul exclusiv la atac". Apoi, "in minutul 69, Dobrin decide pentru a doua oara soarta meciului. El se lanseaza intr-o cursa a la Kempes, trece de adversari inmarmuriti de slalomul larg al decarului, arunca mingea in dreapta spre Nicolae, care marcheaza: 1-3!".

Iar in incheierea cronicii, maestrul insera: "Argumentul principal al acestei finale aprige a fost reactia de diavol a lui Dobrin. A declansat contraatacul de 1-1, impotriva cursului jocului si a reusit marele sprint al desprinderii in minutul 69".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează