GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  IN MEMORIAM LUI NICOLAE DOBRIN

Dobrin chiar a jucat la Real!

Articol de GSP - Publicat luni, 29 octombrie 2007 00:00

O poza de legenda, in cartea de istorie a clubului madrilen, cu Dobrin linga Eusebio inaintea meciului de retragere al lui Gento. Dobrin a ramas in istoria lui Real Madrid! Intr-o carte memorabila, "Cien Anos de Leyenda", care surprinde cele mai fascinante momente ale clubului spaniol, "Giscanul" nu este uitat. La pagina 282, o poza memorabila: Bene, Santillana, Eusebio, Dobrin si Gento. Iar fachirul nostru era imbracat in faimosul tricou blanco al madrilenilor.

Aceea a fost linia de atac a lui Real pe 14 decembrie 1972, la meciul de retragere al lui Gento, cistigat cu 2-1 in fata lui Belenenses. Atunci, Dobrin a fost fabulos, i-a iesit tot, pasele, driblingurile sale stralucind pe "Santiago Bernabeu". I-a incintat pe spectatori, care salutau cu "ole"-uri fiecare pasa, si pe ziaristii iberici. A doua zi, cotidianul As comenta: "Am venit sa-i vedem pe Gento si pe Eusebio si l-am vazut pe Dobrin". Dupa joc, presedintele lui Real a mai incercat o data sa-l pastreze pe "uluitorul roman". N-a reusit.

Foto: Dobrin, pe "Bernabeu", alaturi de maghiarul Bene, spaniolul Santillana, portughezul Eusebio si spaniolul Gento (de la stinga la dreapta)

Playtech: Împăcare senzațională! Ce mare FOTBALIST s-a întors la soție: ”Era lesa cam scurtă”


Comentarii (1)
 •  22 Martie 2010, 18:14

mi-ar fi placut sa avem imagini de la retragerea lui gento ,crede-ti ca poate fi posibil?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează