Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 22 septembrie 2011 08:52

După un accident similar cu cel avut de internaţionalul Mihăiţă Neşu, clujeanul Ioan Vâscan şi-a refăcut viaţa, reuşind să studieze matematică, chimie şi genetică la nivel universitar. De aceea, minunea venită după 103 zile de paralizie îl face să îi trimită un mesaj lui Mihăiţă Neşu: "Viaţa nu se termină după accident! Să calci peste orice, cu curaj! Poţi reuşi!"

Reportajul publicat de oradecluj.ro aduce în prim-plan drama pe care a suferit-o un fost tehnician după o căzătură de pe bicicletă. Ioan Vâscan şi-a rupt două vertrebre, C5 şi C6, fiind nevoit să stea în patul secţiei de Neurochirurgie tip de 103 zile fără să-şi simtă deloc trupul şi sperînd doar că "viaţa mea va fi maximum într-un scaun cu rotile. De altfel, ca să nu înnebunesc în pat, rememoram toată acţiunea din cărţile pe care le-am citit. Noaptea, visam că alerg. Acum, după 10 ani, încă nu am reuşit”.

Nu a reuşit încă să alerge, din cauză că piciorul stîng îi este paralizat în continuare, iar mîna stîngă continuă să îi facă probleme, dar şi-a împlinit un alt vis: a terminat facultatea! A terminat şef de promoţie la Zootehnie, în 2011, şi spune că vrea să-şi continue studiile cu un master, mai ales că în toată această perioadă a găsit-o şi pe Corina, soţia sa.

De aceea, Ioan Vâscan crede în recuperarea lui Mihăiţă şi că voinţa poate schimba destine mai mult ca orice afecţiune şi îl îndeamnă pe Neşu să lupte: "Poţi reuşi, fii tare!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”