GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  IPAD

Exclusiv pe iPad şi în ziar. Ce fotbalist cîştigă Steaua în locul lui Bănel şi ce spune Marica despre retragere

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 12:59

Într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, Ciprian Marica lasă de înţeles că gîndul retragerii de la "naţională" este tot mai prezent. La "dubla" cu Luxemburg şi cu Franţa, atacantul lui Schalke a trecut prin trei episoade confuze: ratarea statutului de căpitan în favoarea lui Raţ, o accidentare curioasă între cele două meciuri şi huiduielile suporterilor contra "cocoşilor". Le explică pe toate. Şi spune: "Încep să înţeleg cu ce oameni am de-a face".


Suporterii Stelei au un motiv să fie optimişti acum, după plecarea lui Nicoliţă: Steaua n-a achiziţionat un înlocuitor, dar brazilianul Tatu, care va acoperi zona în care evolua Bănel, e un fotbalist mai performant. Descoperă ce are Tatu în plus în comparaţie cu Nicoliţă.

Naţional Arena arată ca după cutremur! La noi, gazonul s-a rupt de la fotbal, dar arată la fel ca la Christchurch, după cutremurul care a devastat oraşul neozeelandez la începutul anului. Vezi imaginile extraordinare în paralel pentru a observa asemănarea! Pe 22 februarie 2011, seismul de 6,3 grade pe scara Richter a afectat şi Lancaster Park, din Christchurch, care ar fi trebuit să găzduiască şapte meciuri la Mondialul de rugby.

58 milioane € în tribună. Vicente del Bosque l-a pedepsit pe Fernando Torres pentru ineficacitatea sa, lăsîndu-l în afara lotului la partida cu Liechtenstein. Una dintre cele mai mai erori ale ultimelor perioade de transferuri dezamăgeşte şi în tricoul naţionalei. Vezi seria de nereuşite ale lui Torres printre campionii mondiali şi europeni în acest an!

Andrei Niculescu, specialistul GSP în fotbal internaţional, caută echipa perfectă. Echipa noastră perfectă. Echipa naţională. Teoretic, se înţelege un lot format din cei mai reprezentativi jucători ai unei ţări, selecţionaţi în funcţie de anumite criterii, stare de sănătate, formă, disciplină etc.

Echipă ideală. E un demers pur jurnalistic, de a pune unul lîngă celalt, într-un "11" absolut ipotetic, cei mai buni fotbalişti de pe fiecare post. Această echipă ideală se obţine foarte greu, căci şi aici intervin criteriile de mai sus, dar ea ar trebui să fie cea de la care pleacă orice antrenor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  08 Septembrie 2011, 05:45

marica este "cam razna" de cativa ani buni...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează