GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  RECUPERARE

GALERIE FOTO O accidentare a frînt cariera unui puşti care a jucat la Steaua, Craiova şi Dinamo » Cum renaşte un talent

Geo Mişu se pregăteşte în sală, după o accidentare groaznică +21   FOTO
Geo Mişu se pregăteşte în sală, după o accidentare groaznică

Articol de , - Publicat miercuri, 11 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 aprilie 2012 16:05

Geo Mişu (17 ani), unul din tinerii talentaţi de la Dinamo, s-a accidentat grav la doar două luni după ce Piţurcă îl chemase să se pregătească alături de ”tricolorii” mari la meciul cu Franţa, 0-0, de la inaugurarea Naţional Arena, toamna trecută.

Văzut drept unul din cei mai promiţători jucători de la categoria sa de vîrstă, Geo Mişu a avut o ascensiune incredibilă în 2011. Titular la "europenele" sub 17 ani, transfer la Dinamo şi adus să se pregătească alături de echipa naţională de seniori. Dar anul s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru dinamovist, cu o accidentare groaznică. Reporterii Gazetei l-au însoţit timp de o zi întreagă la recuperare, surprinzînd reacţiile şi emoţiile unui optimist incurabil, care speră să revină cît mai repede în circuit

Întîlnirea are loc în faţa stadionului Dinamo. E amînată de cîteva săptămîni, deoarece Geo fusese lovit de un alt ghinion, rubeola. Suindu-se în maşină, începe cu povestea accidentării: încearcă să scape, parcă, de coşmarul care l-a îndepărtat de teren.

"Jucam, cu Dinamo II, la Snagov. Am încercat să ajung la o minge, dar m-am dezechilibrat. Chiar în acel moment, am vrut să schimb direcţia de alergare. Coapsa a luat-o într-o parte, gamba a rămas înfiptă în pămînt. Am auzit o trosnitură. Trosc! Ştiam că e de rău. M-au dus direct la spital, unde am fost operat de menisc intern, extern şi ligamente încrucişate". Verdictul a fost crunt: şase luni pe bară. Dar Geo nu a dezarmat.

"Tricolor" şi-ntr-un picior
Amintirile nefericite se termină în curtea clinicii private. Piscină, sală de forţă. Pare chiar un program de relaxare! Însă tînărul are o agendă strictă, de la care nu se abate niciodată. În timp ce admirăm împrejurimile, Geo se schimbă într-un compleu cu echipa naţională. "Cele mai frumoase amintiri sînt de la lot. Vara trecută, am fost în Serbia, la Campionatul European sub 17 ani. E o senzaţie specială cînd se cîntă imnul. Păcat că nu am reuşit mai mult". Selecţionata, nu. Dar el a reuşit. A plecat de la Craiova la Dinamo, a fost lăudat de antrenori şi colegi. Vrea asta şi din vară, aşa că banda de alergat, bicicleta fixă ori celelalte aparate nu mai au vreun secret pentru el.

Luat la "naţională" de Piţi
Înainte să schimbe sala de forţă cu bazinul, se uită, pe un ecran, la secvenţe dintr-un meci cu Real Madrid. Îl zăreşte pe Benzema. "Puteam să joc şi eu împotriva lui, dar nu a fost să fie", supralicitează Mişu, zîmbind. Afirmaţia ne blochează, pentru moment, dar Geo clarifică totul. "Înainte de meciul cu Franţa, Victor Piţurcă m-a chemat la lot. E ca un părinte pentru mine, m-a promovat şi la seniorii Universităţii Craiova. Îţi dai seama, nu am prins nici banca de rezerve, dar a fost ca un vis. M-am antrenat cot la cot cu jucătorii de la naţională". Geo a rămas în tribună, iar România a remizat, scor 0-0.

Mititelu l-a făcut bolnav de inimă
Geo Mişu a trăit un episod incredibil în timpul şederii sale la Steaua. "Înainte să ajung la Universitatea Craiova, am petrecut un sezon în Ghencea, la juniori. Am cîştigat titlul cu grupa mea şi existau perspective să rămîn". Cu toate acestea, aventura sa la gruparea roş-albastră s-a încheiat prematur. "S-a împotrivit Adrian Mititelu. A vorbit cu Vali Argăseală şi i-a spus că sînt bolnav de inimă, că nu am viitor. Bineînţeles, Steaua a refuzat să îmi mai prelungească înţelegerea. M-am întors la Craiova, unde am ajuns la Universitatea", explică mijlocaşul.

CV Geo Mişu
Data şi locul naşterii: 19 septembrie 1994, Craiova
Înălţime: 1,76 m
Post: mijlocaş defensiv / fundaş central, fundaş dreapta
Echipe: Steaua (juniori), Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti, Dinamo II (7 meciuri / 0 goluri)
Echipa naţională: 5 selecţii la Echipa naţională a României U-17

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
danieldinamos
danieldinamos  •  12 Aprilie 2012, 11:09

E un super talent e serios nu are fumuri de vedeta in cap e ambitios si va ajunge mare caci are si caracter

yoarabu
yoarabu  •  11 Aprilie 2012, 20:50
Postat de sezione_ultra pe 11 Aprilie 2012, 19:53

cine plm e agariciul asta de se scrie despre el in ziar?? va pierdeti clientii gsp

Cine esti tu "agariciule" sa vorbesti de baiatul asta asa? nu te ai saturat de becali toata ziua? baiatul e un tanar de perspectiva...care se pare ca a avut o accidentare grava si urmeaza un program de recuperare. Dar tu...nici macar nu te deranjezi sa citesti articolul si te grabesti sa il faci pe baiat agarici..in timp ce tu te uitai la tv...el a facut parte din lotul ptr meciul cu FRANTA.

o_zonne
o_zonne  •  11 Aprilie 2012, 20:02

E ceva de capul lui? Cand revine in teren?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează