GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  IN MEMORIAM LUI NICOLAE DOBRIN

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 octombrie 2007 00:00


Zeci de mii de oameni din toata tara au trecut ieri sa-si ia ramas-bun de la o legenda. Acasa. Nicolae Dobrin s-a intors ieri pe stadionul lui. Stadionul care-i poarta numele, dar si locul unde a fascinat prin driblingurile sale. In jurul orei 10:00 sicriul cu corpul neinsufletit al "Printului din Trivale" a fost mutat de la Capela Cimitirului Militar din Pitesti la stadionul care ii poarta numele de aproape cinci ani. Sicriul a fost purtat pe brate de militari ai Garzii Nationale inconjurati de tineri fotbalisti de la F.C. Arges.

Dupa ce sicriul a fost asezat la loja stadionului, a inceput periplul a zeci de mii de oameni care i-au adus un ultim omagiu marelui disparut. I-au adus flori si i-au aprins o luminare. Femei si barbati, de la copii de gradinita, care nu il stiu decit din povesti, la batrini care i-au sorbit fiecare dribling.

O tara, o iubire: Dobrin

Au venit la capatiiul marelui Dobrin oameni din toata tara: din Craiova, din Slatina, din Hunedoara, din Ploiesti, din Vilcea sau Sibiu. si multi altii. Sute si mii de oameni au venit cu autocare, microbuze, masini mici sau cu trenul. Batrinii mergeau cu greu sustinuti de rude sau prieteni. Cind ajungeau in dreptul sicriului in care Gicu Dobrin isi doarme somnul de veci, plingeau. Suferinta li se citea pe chipuri.

Plecat din spital in pijama si halat
Dragostea oamenilor pentru Dobrin a fost imensa. Internat in spital, unde a fost supus unei operatii grele, Constantin Roibu, in virsta de 74 de ani, si-a amenintat fiul ca va fugi din spital daca nu va fi dus sa-l mai vada o data pe Nicolae Dobrin. Nea Costica este un fan Dobrin care nu a pierdut nici un meci jucat de "Gascan" la F.C. Arges. Neavind incotro, fiul sau l-a adus din spital imbracat in pijama si halat. Cu un buchetel de flori rupte parca in mare graba din gradina, Costica Roibu a izbucnit in plins si l-a pupat pe frunte pe Maestrul Dobrin. "Cu ce ti-am gresit, Doamne, de ni l-ai luat asa devreme?", striga omul disperat. si ca el erau alte citva sute. O mare de lacrimi, o mare de iubire.

"Ramii cu bine, Gicule!"
Conducerea clubului Dacia Mioveni si intreg lotul de jucatori i-au adus adus un ultim omagiu lui Nicolae Dobrin si au prezentat condoleante doamnei Gica Dobrin. Cu lacrimi in ochi, antrenorul Sorin Cirtu i-a pupat mina lui Dobrin, dupa care i-a soptit: "Ramii cu bine, Gicule!". Apoi, intr-o mare de lacrimi in care pina si gazonul stadionului plingea, Sorin Cirtu a imbarbatat-o pe doamna Gica Dobrin. Fiecare jucator al Daciei avea o luminare aprinsa si cite doua garoafe albe pentru nea Gicu.

Este asteptat presedintele Basescu
Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc a anulat toate spectacolele ?i concertele care trebuia sa se desfasoare in aceste zile. Potrivit declaratiei primarului, presedintele Traian Basescu va veni duminica la Stadionul "Nicolae Dobrin" pentru a-i aduce si el un ultim omagiu marelui disparut. Presedintele Basescu i-a conferit post-mortem lui Nicolae Dobrin titlul "Serviciul Credincios in grad de Cavaler", una din cele mai mari distinctii ale statului roman.

Ultima oara pe gazon
Astazi, de la ora 10.00, pe stadionul "Nicolae Dobrin" va fi un moment emotionant: "Printul din Trivale", "Giscanul", "nea Gici", intr-un cuvint Nicolae Dobrin, va intra pentru ultima oara pe gazonul stadionului unde a cunoscut marea glorie si de unde a ridicat fotbalul la rang de arta. Va fi ultimul meci al marelui Dobrin in fata celor care l-au iubit in credinta. Maestrul, "Printul din Trivale", isi va lua astfel bun ramas de la milioanele de oameni care l-au iubit.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close