GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  SPECIAL GSP - POVESTE DIN ‘73

“N-a fost blat”

Articol de GSP - Publicat marti, 22 aprilie 2008 00:00

Viorel Vişan, fost jucător la CFR şi la Poli, spune că partida din ‘73 s-a jucat pe teren.

– Domnule Vişan, a fost blat în partida cu Dinamo din 1973?
– Eram foarte tînăr atunci, a­veam 21 de ani. Nu mi s-a părut că am cedat de bunăvoie acel meci. Dar nu pot să ştiu ce au gîndit alţii. Nu înţeleg de ce sînt supăraţi cei de la Craiova. Ne bătuseră cu 3 etape îna­inte de meciul cu Dinamo, cu 4-2.

“Nu au de ce să-şi ceară scuze”
– Dinamo v-a trimis în Ger­mania, pentru a juca împotriva lui Bochum?
– Aşa am auzit. Noi trebuia să jucăm în antepenultima etapă cu Dinamo. Ne-au trimis la Bochum pentru a se amîna meciul, astfel că am ajuns să jucăm cu ei în ultima etapă, cînd Craiova evolua îm­po­triva lui UTA. A fost un meci fan­tastic la Bochum, o echipă tare în Bundesliga atunci, pe nocturnă, cu un Adam extraordinar. Cine nu îşi do­rea o deplasare în Occident atunci? A fost prima deplasare a CFR-ului. De-abia am aşteptat să mergem.

– Cei de la CFR ar trebui să ceară scuze Craiovei?
– Nu, sigur că nu. De ce să-i ceară scuze?

“La meciul de la Craiova, oltenii ne-au dat prima lor de joc ca să cîştige cu 1-0. Le-a fost frică de noi. La pauză era 1-0, aşa cum ne-am înţeles, dar ei au venit peste noi! 2-0, 3-0, 4-0! 10 ne dădeau dacă puteau”
Viorel Vişan în cartea “Centenarul unui vis”

“La pauză, a venit o ploaie, şi pentru asta ne-au ţinut 20 de minute închişi în cabină, deşi nu mai ploua, ca să vadă ce se întîmplă cu Craiova”

“Pînă la urmă, meciul cu Dinamo s-a reluat şi arbitrul Anderco le-a dat un 11 metri care n-a fost şi în final ne-au mai marcat un gol, cîştigînd campionatul, deoarece Craiova pierduse cu 1-0”
Viorel Vişan în cartea “Centenarul unui vis”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
 •  22 Aprilie 2008, 22:48

Eu nu am fost pe vremea aia, dar dred ca Militia facea ,,jocurile'' pe atunci. Eu unul il sustin pe MITITELU fara el si acum eream in B. HAI CRAIOVA!! sa castigati cu Dinamo

 •  22 Aprilie 2008, 22:47

muresan cere scuze craiovei pentru blatul acela si gata

 •  22 Aprilie 2008, 21:13

astia de la craiova,au ramas in istorie,in ultimii 18 ani printr-o retrogradare,si vror sa ,se mai evidentieze cu ceva;ca de titlu sau de cupa numai poate fi vorba,toata viata lu' mititelu.o sa-i cada si parul din nas si n-o sa vada titlul la craiova.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează