GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  TRAGEDIE

Nicolae Dobrin a incetat din viata!

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 octombrie 2007 00:00

In aceasta dimineata, la ora 07:20, fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin a incetat din viata. El se afla internat la Spitalul Judetean Arges din Pitesti de marti. La ora 07:00 Dobrin a intrat intr-o stare de agonie, marea glorie a fotbalului romanesc parasindu-ne 20 de minute mai tarziu. Aseara Dobrin era constient si comenta meciul de miercuri disputat de FC Arges cu Jiul Petrosani. Prietenii indurerati isi fac aparitia la etajul 3 al Spitalului Judetean din Pitesti, la sectiunea Terapie Intensiva.

13:35 // Jucatorii lui FC Arges au venit la morga sa aprinda o luminare. Ei joaca miine la Alba Iulia. 150 de persoane sint prezente la morga. Nevasta lui Nicolae Dobrin este si ea prezenta. Acesta a spus: „Sotul meu este multumit acolo unde este el acum.” Multi dintre cei prezenti i-au pupat mina lui Dobrin. Multa lume plinge. 10 politisti asigura ordinea la morga.


Citeva zeci de persoane se plimba pe la capul lui Dobrin. Corpul neinsufletit se afla Cimitirul Militar Sf. Gheorghe.

Boloni: "Am fost coleg de camera cu Dobrin"

de Viorel Tudorache
Ladislau Boloni este indurerat de decesul celui mai mare fotbalist roman din toate timpurile. "Am fost coleg de camera cu Nicolae Dobrin la echipa nationala. Deoarece era mai mare decit mine cu 6 ani, la inceput n-am avut legaturi prietenesti, ci doar profesionale. Mai tirziu am devenit prieteni” (Citeste continuarea)

Intra si citeste reactii de pe mysport

VIDEO / FC Arges - Real Madrid 2-1. Meciul in care Santiago Bernabeu a venit in tribuna ca sa il vada pe Dobrin!

Federatia Romana de Fotbal a hotarat ca, inaintea tuturor jocurilor care se vor disputa in acest sfarsit de saptamana – LA TOATE LIGILE sI LA TOATE NIVELURILE – sa se pastreze un moment de reculegere in memoria celui care a fost si va ramane mereu in memoria noastra, Nicolae Dobrin.


Video Antena 3 / Vezi secvente cu Nicolae Dobrin

La 08:25, a iesit din salon Gica Dobrin, sustinuta de sora ei si de catre o nepoata. „E o durere prea mare”, a spus cea care i-a fost sotie lui Dobrin, suferinta citindu-i-se pe chip.
Danut Coman: "Miine voi merge impreuna cu Emil Dica pentru a ne lua ramas bun de la Nicolae Dobrin"
Danut Coman, portarul Rapidului, a vorbit despre trecerea in nefiinta a fostului mare jucator al Romaniei, Nicolae Dobrin. Originar din Arges, ca si regretatul fotbalist, Coman nu va putea fi prezent la inmormintarea lui Dobrin, avind meci duminica, dar va merge simbata la Pitesti, alaturi de colegul sau, Emil Dica, si el tot din judetul Arges, pentru a-si lua ramas bun de la Dobrin:
Pircalab: „Nu pot sa cred asa ceva”
Fostii colegi de generatie ai lui Nicolae Dobrin au tinut sa isi exprime regretele vis-a-vis de moartea prematura a fostei glorii a fotbalului romanesc.
Nicolae Manea: "Simt o mare durere in suflet, a plecat prea devreme dintre noi"
Directorul tehnic al Rapidului, Nicolae Manea, a declarat ca regreta enorm disparitia lui Nicolae Dobrin, adaugind ca fotbalul romanesc a pierdut, pe linga un fotbalist de exceptie, un caracter extraordinar
FC Steaua isi manifesta regretul pentru decesul lui Nicolae Dobrin
FC Steaua Bucuresti isi anunta regretul pentru trecerea in nefiinta a unuia dintre cei mai valorosi fotbalisti romani din toate timpurile, Nicolae Dobrin.
Dica "Mi-am dorit mereu sa fac ceea ce facea Gicu Dobrin cu mingea"
Nicolae Dica a vorbit astazi despre trecerea in nefiinta a lui Nicolae Dobrin
Neaga: "Dobrin va ramane mereu in sufletele tuturor pentru talentul sau inegalabil"
Adrian Neaga si Andrei Speriatu au comentat pentru site-ul www.steauafc.com decesul celui ce a fost Nicolae Dobrin.
Rica Raducanu despre decesul lui Nicolae Dobrin: "Sint terminat, am fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui"
Rica Raducanu, unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Dobrin, a declarat ca nu ii vine sa creada ca “Giscanul” a incetat din viata si spune ca vrea sa si-l aminteasca pe fostul sau coleg de camera de la nationala asa cu era inainte.
Dinu: "Am foarte multe amintiri cu Dobrin"
Cornel Dinu a declarat ca nu l-a surprins disparitia prematura a fostului sau prieten Nicolae Dobrin. Administratorul delegat al FC Dinamo a dezvaluit ca are foarte multe amintiri cu "G]scanul", niciuna avind conotatii negative. "Eu stiam de vreo sase luni ca va muri. A suferit de o boala foarte grea"
Mircea Lucescu: „E o pierdere foarte mare”
Realitatea TV / Mircea Lucescu a adaugat ca povestile scrise despre viata extrasportiva a lui Nicolae Dobrin sunt de multe ori exagerate: "Dobrin a fost un familist convins, a jucat fotbal cu copiii, a facut o scoala de fotbal, n-a exagerat cu nimic, exista tot felul de istorii si povesti, dar n-a depasit limitele”
Siteul uefa a scris despre Nicolae Dobrin
VIDEO / Nicolae Dobrin in celebrul meci Dinamo - FC Arges 3-4
In aceasta dimineata la ora 07:20 fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin s-a stins din viata. "Giscanul"se remarca in primul rind prin executiile sale tehnice de mare rafinament care l-au adus in atentia marelui Real Madrid.
Mircea Lucescu: „Gicu Dobrin a reprezentat din punct de vedere social un fenomen”
Realitatea TV / Antrenorul lui sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat ca moartea lui Nicolae Dobrin este o pierdere imensa pentru fotbalul romanesc, considerand ca fostul inter national era "un lider al intregului stadion".
Rica Raducanu: „L-am cunoscut pe Dobrin in viata asta frumoasa care este sportul”
Realitatea TV / si Rica Raducanu si-a exprimat durerea pierderii lui Dobrin: 'Nu-mi vine sa cred, ultima oara am fost la spital amandoi. Slabise rau, eu mi-am dat seama ca era ceva necurat, Gica stia saraca si zicea: "Rica, lasa asa, ca el nu stie', dar ma uitam la el, slabise si nu avea par. Dar nu aveam moralul cazut. Nu-mi vine sa cred, ultima oara cand am vorbit cu el a zis ca se simte bine. Prea devreme s-a stins".
Constantin Paun, seful sectiei de terapie intensiva a spitalului pitestean: „Dupa o scurta si grea suferinta, Nicolae Dobrin a murit la 07:20”
Constantin Paun, seful sectiei de terapie intensiva a spitalului pitestean, a comentat: „Nu se simtea mai bine aseara, a fost o informatie gresita, pentru ca nu am vrut ca lumea sa se panicheze”
Nicolae Dobrin a incetat din viata / Secvente video si imagini rare cu fostul mare fotbalist al Romaniei

Nicolae Dobrin ar putea fi inmormantat la cimitirul Sfantul Gheorghe din Pitesti, aflat in apropierea stadionului care-i poarta numele, cel mai probabil duminica. Se pare ca si Adrian Mutu doreste sa fie prezent la inmormantarea lui Dobrin; el nu a putut fi alaturi de Nicolae Dobrin in ultimele sale clipe deoarece aseara a evoluat cu Fiorentina la Villarreal, in cadrul Cupei UEFA. (Ionut Petrisor)

Intra si vezi o GALERIE FOTO cu Nicolae Dobrin

FOTO // Editia speciala a Gazetei Sporturilor, dedicata lui Nicolae Dobrin

Gabriel Copciag, managerul general al Spitalului de Urgenta: „Putem spune ca pina in ultima clipa s-a gindit la fotbal”
Gabriel Copciag, managerul general al Spitalului de Urgenta si unul din ultimii oameni care a vorbit cu Dobrin a relatat ultimele clipe ale marelui fotbalist: „Este o mare pierdere. Aseara la ora 21 era bine, am discutat doar de fotbal cu el. Am vorbit despre meciul sustinut de FC Arges cu Jiul Petrosani si Dobrin imi spunea ca pitestenii trebuie sa bata miine la Alba Iulia.”
Primarul Pitestiului: „Am cerut Guvernului Romaniei ca ziua in care Dobrin va fi inmormintat sa fie declarata zi de doliu national”
Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, a afirmat ca intentioneaza sa faca toate demersurile posibile astfel incit ziua in care Dobrin va fi inmormintat sa fie declarata zi de doliu national. „Am cerut Guvernului Romaniei ca ziua in care Dobrin va fi inmormintat sa fie declarata zi de doliu national ”


REACTII DIN LUMEA FOTBALULUI

Florin Prunea: "Am pierdut un om si cel mai mare jucator pe care l-a dat aceasta tara"
NewsIn / Fostul international Florin Prunea a declarat vineri ca, o data cu disparitia lui Nicolae Dobrin, a incetat din viata cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor.

Presa a stiut tot acest timp ca situatia lui Dobrin era grava, insa a existat o intelegere tacita ca Dobrin sa nu fie fotografiat sau filmat in aceasta stare, respectind dorinta familiei”, a comentat redactorul-sef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan, la Realitatea TV.

Daca s-ar fi nascut mai tirziu, Dobrin ar fi putut sa joace la Real Madrid sau la un alt club mare”, a comentat Ilie Nastase la RTV. „Daca ar fi jucat acum, ar fi fost multimiliardar”, a adaugat si Dumitru Dragomir la Antena 3.

Un asemenea talent nativ nu poti sa mai vezi. Era incredibil, nu puteai sa stii niciodata unde se va duce mingea. Era un om fenomenal, cu totul si cu totul deosebit”, si-a amintit Ion Craciunescu la RTV.

Cind spui fotbal, spui Dobrin. Pentru FC Arges Dobrin a insemnat enorm si pentru istoria fotbalului pitestean. Era un om extrem de inteligent, nu am mai vazut un om cu o asemenea putere de ratiune”, a spus Cornel Penescu, patronul FC Arges, la RTV.

Gabi Balint: „Pierderea lui Dobrin inseamna disparitia unei legende”
„Pierderea lui Dobrin inseamna disparitia unei legende. A fost un om blind, m-a darimat aceasta veste. A fost poate cel mai mare fotbalist roman. Tin minte un meci la Pitesti cind l-a ridiculizat pe Kempes, marele fotbalist argentinian, intr-un meci cu Valencia”, a comentat Gabi Balint la Antena 3
Graur: „Ramane un model pentru generatia actuala de fotbalisti”
„Este o lovitura pentru tot fotbalul romanesc si pentru oamenii care fac parte din el, dar nu numai, pentru toti oamenii acestei tari. Dobrin este o legenda, un mit, o imagine cu care am trait intreaga noastra tinerete.”
Balaci: „E greu sa vorbim la trecut despre Dobrin”
Ilie Balaci a vorbit despre Dobrin la Antena 3: „E greu sa vorbim la trecut despre Dobrin. Tin minte un moment de la echipa nationala care m-a surprins” (citeste continuarea)
Mircea Radulescu: „Este un exemplu si o pilda pentru generatiile care vin”
„In aceasta familie mare a fotbalului, Dobrin era la loc de frunte. Un artist, un om nascut pentru a face arta din fotbal, un om care a demonstrat de cite ori a avut ocazia aceasta vocatie, aceast gena deosebita” (citeste continuarea)
Mircea Sandu: „Este o pierdere imensa, era tinar, avea doar 60 de ani, dar Dumnezeu nu cintareste in ani si asa este... trebuie sa ne supunem”

„E o pierdere imensa pentru fotbalul romanesc, pentru societatea romaneasca. Dobrin a fost un familist convins. Juca fotbal cu copiii, a facut o scoala de fotbal. Gicu Dobrin si Gica, sotia sa, au reprezentat un cuplu indestructibil toata viata lor ” (citeste continuarea)
Cind punea piciorul pe minge, spuneai ca este magician. Cind eram pus de antrenor sa-l marchez, ii spuneam ca e imposibil, ca nu am cum si niciodata nu reuseam. Pentru el, fotbalul era o arta si o joaca. Din nefericire, nu a putut sa joace la o echipa mare din afara. Nu a existat si nu va mai exista un al doilea Dobrin. A fost cel mai mare talent al Romaniei”, a afirmat Titi Dumitriu la Antena 3.

Este o pierdere mare pentru fotbalul romanesc. Desi nu l-am prins prea mult jucind, a fost unul dintre cei mai mari jucatori, alaturi de Gica Hagi. Tot fotbalul este in doliu astazi”, a comentat Basarab Panduru la Antena 3.

"Vreau sa transmit condoleante familiei Dobrin. Romania a pierdut unul dintre cei mai mari jucatori de fotbal pe care i-a avut. Eu am avut placerea sa lucrez cu dinsul citeva luni, cit am fost antrenor la Arges si pot spune ca a fost un om de mare caracter si un om de mare valoare. Dobrin va ramine intotdeauna in sufletul nostru ca unul dintre cei mai mari fotbalisti ai Romaniei" - Dorinel Munteanu

Dancia: "Domnul Dobrin era foarte modest, asa cum sint toti oamenii mari"

Stancu: "Imi pare rau ca Dobrin a plecat atit de repede"

blog / In lumea celor drepti
A parasit aceasta lume subit, undeva pe un pat de spital din Pitesti. S-a stins rapid, lasand in urma familie, prieteni, sustinatori. Dar in primul rand o parte a fotbalului romanesc s-a stins o data cu el. In urma legendelor mereu vor ramane povesti nemuritoare care ne vor aminti de ele pentru totdeauna.
blog / NICOLAE DOBRIN - ULTIMA FENTA A GISCANULUI
Ai murit la 25 de ani distanta de la acel memorabil meci in urma caruia Real Madrid isi dorea sa te aiba pe Santiago Bernabeu. 25 Octombrie 1972 Fc Arges - Real Madrid 2-1.Sa nu iti para rau ca ai plecat “Gascane”. Ai facut pentru Romania mai mult decat multi altii.
Dobrin, 48 de meciuri tricolore
Nicolae Dobrin a evoluat de 48 de ori pentru echipa nationala de fotbal a Romaniei, reusind 6 goluri. Debutul sau sub tricolor a avut loc pe data de 1 iunie 1966, in meciul R.F. Germania - Romania 1-0, amical. Primul gol a fost marcat in meciul Italia - Romania 3-1, din 26 noiembrie 1966.
blog / mysport / Despre Dobrin.
E o zi grea. Apasatoare. Plina de ceata. E o zi in care fotbalul plange. Si nu doar cel romanesc, pentru ca Dobrin nu a apartinut numai acestuia. Sau din contra, intreg fotbalul a apartinut lui Dobrin si s-a stins astazi o data cu el. Dobrin a prins o perioada in care fotbalul era strapuns in permanenta de sulitele sistemului. Dar a ramas consecvent si a aratat ca performanta poate sa faca oriunde, pentru ca ea provine din pasiune.
blog / mysport / Nicolae Dobrin, starul fotbalistilor din ceruri
Cunoscut si sub porecla de ‘Gascanul’,genialul jucator al echipei FC Arges si al nationalei Romaniei va ramane in inimile noastre pentru totdeauna. Driblingurile, fentele,pasele geniale, golurile si ratarile, cu care ne-a desfatat de-a lungul carierei sale de fotbalist, nu se vor sterge de pe retina ochilor si nici din memoria mintilor noastre.

Video / FC Arges - AEK Atena

Video / Dobrin si Eusebio

Video / Vezi un interviu cu Nicolae Dobrin

VIDEO MYSPORT.RO / Dinamo - FC Arges 1979 / Un meci fenomenal al lui Dobrin!

Vezi care a fost cariera lui Dobrin!

Scrie pe blog ce a insemnat Nicolae Dobrin pentru tine si transmite un mesaj de condoleante familiei!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
sholdovian_movila
sholdovian_movila  •  27 Octombrie 2011, 00:39

R I P Gicule !

sholdovian_movila
sholdovian_movila  •  27 Octombrie 2011, 00:39

R I P Gicule !

sholdovian_movila
sholdovian_movila  •  27 Octombrie 2011, 00:39

R I P Gicule !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează