GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  IN MEMORIAM LUI NICOLAE DOBRIN

Povestea lor

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 octombrie 2007 00:00

Nicolae Dobrin si ciinele Boddy. Iubirea dintre un om si un animal credincios. In momentul pierderii lui Boddy, viata "Giscanului" s-a schimbat. Intre un om si un ciine apar legaturi nebanuite. Asta a simtit si Nicolae Dobrin atunci cind, in urma cu sapte ani, a primit drept cadou un boxer tigrat, de culoare cenusie, pe care l-a crescut cu mare grija si de care s-a atasat foarte mult. Momentele preferate ale zilei pentru Dobrin erau plimbarile cu prietenul sau credincios. Botezat Boddy, acesta era intotdeauna linga marea glorie. Pentru ca petrecea foarte mult timp alaturi de prietenul sau necuvintator, Boddy avea locul sau unde dormea, la picioarele patului lui Dobrin, iar in masina ocupa mereu cuminte un loc in spatele stapinului sau.

Pierdere imensa
In august 2006, Boddy s-a imbolnavit. Desi a fost dus la trei medici veterinari, boala sa a fost una incurabila, iar ciinele a murit. Pierderea a fost una imensa. Citeva zile dupa pierderea prietenului sau, Nicolae Dobrin nu a mincat nimic si nici macar nu a mai iesit din casa. Mai mult, Dobrin nu a mai calcat niciodata in spatele casei, acolo unde Boddy obisnuia sa se joace. Cind a facut-o, o singura data, lui Dobrin i s-a facut rau!

Doar Boddy
In decembrie 2006, niste prieteni de-ai "Giscanului", stiind de iubirea pe care le-o poarta necuvintatoarelor si, in special, ciinilor, i-au facut cadou un lup alsacian pentru a-l inlocui pe Boddy. Experiment nereusit. Nimeni si nimic nu-l putea inlocui pe cel care timp de 6 ani fusese un prieten fidel. In ultima parte a vietii sale, de cite ori cineva il intreba de Boddy sau povestea despre el, lui Dobrin i se umpleau ochii de lacrimi.

La Cluj, a impacat fanii

Desi galeria Universitatii si cea a Stelei s-au injurat aproape continuu ieri, la Cluj, inainte si dupa momentul de reculegere in memoria "Giscanului" suporterii celor doua echipe au facut front comun, scandindu-i numele lui Dobrin. Nici bannerele afisate de suporteri nu au fost mai prejos: "Giscane, zboara spre cer!", al stelistilor, si "A murit o legenda, multumim pentru tot, adio Dobrin!", "Nicolae Dobrin, mereu in sufletele sepcilor rosii" si "Divin, Onorat, Briliant, Rege, Inegalabil, Nemuritor", ale clujenilor, au smuls ropote de aplauze celorlalti spectatori. (Mihai Mateas)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close