GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  IN MEMORIAM NICOLAE DOBRIN

Rica Raducanu: "Fratele meu!"

Articol de GSP - Publicat marti, 30 octombrie 2007 00:00

Desi spunea ca nu va veni sa-l vada pe Gicu Dobrin in sicriu, Rica Raducanu a fost prezent la inmormintarea bunului sau prieten. In ultimele luni, cei doi au fost foarte apropiati, fiind internati la Spitalulul Militar Central. "Doamne, prin ce chin a trecut fratele meu", spune "Tamango".

- Totusi ati venit...
- Pai, am venit... Nu puteam sa-l las singur pe Gicu. A fost ca fratele meu.

- stiati ca este bolnav?
- stiam, dar nu am avut curajul sa-i zic sau sa-l intreb ceva. Cind l-am vazut dupa ce a fost operat ca a slabit... mi-am dat seama ca ceva nu-i in regula. Iar cind am vazut ca i-a cazut si parul...

- Ati fost buni prieteni. Va amintiti o intimplare nespusa pina acum?
- Aveam un joc aici, la Pitesti. Era minutul 80 si scorul 0-0. Argesul avea un penalty. Cine bate? Bineinteles, Gicu. Dar eu nu stiam ce sa fac: daca ma duceam in stinga, el o dadea in dreapta, daca ma duceam in dreapta, el o dadea in stinga. Asa ca am zis sa stau pe loc sa nu ma faca de ris. si Gicu a tras exact pe mijlocul portii, iar eu am prins mingea in brate! M-a salvat si la un meci cu Cehoslovacia, cind dupa ce am gresit, el a dat imediat golul victoriei.

- Ati mers la sicriul lui pentru a va lua ramas bun. Schiopatati, dar la emisiunile televizate nu va vedem asa.
- Bine ca inca ma mai vedeti...Uitati-va cum ne ducem unul cite unul...

Coincidenta stranie
Moartea lui Nicolae Dobrin a tulburat-o pe nepoata legendarului portar al echipei nationale din anii '40, Mircea David. "Printr-o stranie coincidenta, Luceafarul fotbalului romanesc, care a fost Dobrin, s-a stins din viata pe 26 octombrie, exact ziua in care se nastea fostul portar de exceptie care a fost Mircea David, gratulat de italieni cu apelativele Il Dio (Zeul) si Il Muro (Zidul)", a povestit ruda fostului goalkeeper, decedat in octombrie 1993, la virsta de 80 de ani.

Playtech: ȘOCANT! Gigi Becali a PLÂNS în hohote. Ce s-a întâmplat în fața a mii de oameni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează