GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  REPORTAJ

VIDEO » Locul în care fanii se simt ca pe Anfield » ”Cormoranii” din toată țara s-au reunit la Constanța weekend-ul trecut

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 11:43

Gazeta a publicat de-a lungul timpului mai multe materiale privind evoluția celei mai mari comunități de suporteri din România dedicate unei echipe din străinătate. E vorba de ”LFC Romania”, organizația fanilor lui Liverpool, care a ajuns la a șaptea adunare națională.

Evenimentul a avut loc weekend-ul trecut, la Constanța, unde ” cormoranii” români s-au reunit - printre altele - pentru a participa la un turneu de fotbal între orașe, care de asemenea are loc anual, dar și pentru a petrece alături de indivizii cu care împart aceeași pasiune: dragostea pentru formația de pe Merseyside.

2003
e anul în care s-a fondat LFC Romania

La NG7 (National Gathering) a avut loc o premieră: campionatul de fotbal a fost câștigat pentru prima dată de o selecționată mixtă: jucătorii din Brașov, Tg. Mureș, Iași, Deva și Severin au reușit să-i sufle trofeul echipei din Sibiu, care câștigase competiția 4 ani la rând.

Printre suporterii care au luat parte la eveniment, s-a numărat și Alexander Cugmas, canadian venit la studii în România care s-a integrat rapid în grupul suporterilor lui Liverpool: ”M-am îndrăgostit de echipa din care făceau parte Torres, Agger și Carragher. Primul meci urmărit alături de comunitate a fost în 2013, un Fulham - Liverpool câștigat de noi cu 4-2.  Suporterii au început să cânte într-un pub din Centrul Vechi și mi s-a părut extraordinar, m-am simțit ca acasă”, ne-a explicat canadianul. 

450 
e numărul de bilete eliberate de FC Liverpool pentru fan clubul din România în ultimii 5 ani

LFC România a devenit branch oficial în urmă cu 5 ani și crește de la an la an: numără acum peste 500 fani înregistrați oficial! Cum organizația colaborează direct cu clubul britanic, românii ajung în fiecare an pe Anfield prin intermediul fan clubului: ”NG-ul e unul dintre cele mai frumoase evenimente pentru că îți dă ocazia să te întâlnești cu oameni care împart cu tine aceeași pasiune din toată țara și e mai mult decât o simplă întâlnire -  îți creezi noi prietenii, e o atmosferă extraordinară”, spune și Cătălin Burtea, membru LFC Bucharest.  

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează