GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ŞAHTIOR

120 km/h! Impact! Final! » Cutremurător: fostul stelist Maicon, 25 de ani, şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier la Doneţk

Articol de , - Publicat duminica, 09 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 februarie 2014 20:33

Atacantul brazilian, care în urmă cu 3 ani juca în Ghencea, a murit după ce, din cauza vitezei şi a carosabilului acoperit cu gheaţă, a intrat pe contrasens şi a izbit frontal o altă maşină


"Clubul Şahtior anunţă cu îndurerare fapul că jucătorul nostru, Maicon de Oliveira, a murit în această dimineaţă în urma unui accident rutier". Postarea de pe site-ul oficial al echipei lui Mircea Lucescu provoacă consternare. Inclusiv în România, unde Maicon a jucat în tricoul Stelei în perioada ianuarie-mai 2011. Cum a fost posibilă o astfel de tragedie?

Maicon conducea cu viteză maşina sa, Hyundai Elantra, pe străzile din Doneţk, iar în jurul orei 4:00 dimineaţa, a intrat pe contrasens şi a izbit violent o maşină. După impact, maşina lui a fost aruncată violent într-un stîlp.

Vitezometrul maşinii lui Maicon a rămas blocat la 120 de km/h în condiţiile în care carosabilul era acoperit cu o pojghiţă de gheaţă. Ambulanţa a ajuns în mai puţin de 5 minute, însă Maicon n-a mai putut fi salvat, decedînd chiar în faţa spitalului Kalinin din centrul oraşului.

Maicon tocmai revenise în lotul lui Şahtior după împrumutul la Iliciveţ Mariupol şi ieri la prînz avea programat un antrenament sub comanda lui Mircea Lucescu.

Maşina lui, Hyundai Elantra: doar 3 stele la siguranţă
Maşina pe care o conducea Maicon era Hyundai Elantra. Testul de siguranţă Euro NCAP pentru acest model a fost efectual ultima dată în 2009 şi a primit 3 stele din 5. "Airbagul şi centura de siguranţă nu protejează în mod adecvat conducătorul auto, cel mai rău fiind afectaţi genunchii. Airbagul s-a deschis, dar capul şoferului şi pieptul acestui s-au lovit de volan. Aceste rezultate au indicat un grad ridicat de risc în timpul unui impact frontal, fapt ce ar produce accidentări grave şoferului, în funcţie de gravitatea accidentului" a fost concluzia testelor.

Rezultatul: impact frontal, şofer mort
Maicon n-a putut fi salvat, murind în timp ce era dus spre spital. S-a constatat că a avut răni multiple la cap, dar şi o puternică hemoragie internă.

20 de mii de euro e preţul mediu de achiziţie pentru o maşină Hyundai Elantra

Cealaltă maşină, Skoda Superb: 5 stele
Maşina în care a intrat Maicon a fost o Skoda Superb. Testul Euro NCAP i-a acordat 5 stele din 5 pentru siguranţă la impact frontal. "Compartimentul pentru pasageri a rămas stabil în timpul impactului, a indicat o protecţie foarte bună" a fost concluzia testului.

Rezultatul: impact frontal, şoferul a scăpat
Cel care se afla la volan în maşina în care a intrat Maicon, Eugen Tcaciuk, a scăpat cu viaţă. "Simt dureri mari în tot corpul. Am avut mare noroc cu airbagurile, care mi-au salvat viaţa. Mergeam liniştit pe banda mea, cînd mi-a intrat direct în faţă. N-am mai avut timp deloc să reacţionez", a declarat el după ce a ajuns la spital.

35 de mii de euro e preţul mediu de achiziţie pentru o maşină Skoda Superb

Lucescu i-a anunţat soţia
În timp ce Maicon era implicat în accident, soţia sa se afla în avion, pe ruta Brazilia - Ucraina. A aterizat la Doneţk după ce soţul său a încetat din viaţă, motiv pentru care chiar Mircea Lucescu a mers la aeroport să o aştepte şi să o anunţe de tragedie. Maicon şi soţia sa aveau împreună o fetiţă în vîrstă de 7 ani.


"În această dimineaţă, Mister ne-a strîns şi ne-a dat groaznica veste. Am anulat orice formă de antrenament azi. Încercăm să trecem peste această tragedie. Am pierdut un om foarte bun, un prieten"
Dario Srna, căpitan Şahtior

"Dumnezeu să aibă grijă de tine, fratele meu, sînt sigur că, aşa cum zîmbetul tău ne însenina pe toţi, la fel o va face şi de acolo, de Sus, învăluindu-ne"
Taison, mijlocaş Şahtior

"Întregul staff şi jucătorii Stelei îşi exprimă public tristeţea la auzul veştii conform căreia fostul nostru atacant, Maicon Pereira de Oliveira, a încetat din viaţă. Transmitem condoleanţe familiei jucătorului"
Site-ul oficial al Stelei


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
cristid.
cristid.  •  10 Februarie 2014, 00:50

Ce reclama ascunsa... sa va fie rusine. Moare un om si voi faceti reclama unei marci auto.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Februarie 2014, 19:29
Postat de ando89 pe 09 Februarie 2014, 12:27

Din cate am inteles stalpul l-a terminat pe Maicon, incerca sa depaseasca o masina si a intrat pe contrasens in Skoda, fiind proiectat apoi in stalp. Modelul ce-l conducea este cel nou, nu ala de trei stele. Poate ca nu purta centura, cine stie...Pacat!

cand te gandesti ce "atacati' se simteau unii ieri, pe stirea primetime ! saracii "revoltati", habar n-aveau ca nu pot raspunde la 3 intrebari : 1. ce cauta un jucator de fotbal profesionist la ora 4 noaptea pe strada, iarna, la minus 15 gr, gheata, si intr-o tara instabila politic ? 2. nu cumva venea de la un club de noapte si nu cumva era baut ? 3. daca nu era baut, cum se explica viteza criminala si sinucigasa din momentul impactului, adica fix 120 km/h ?? in fine, nu e nevoie ca acei 8-9 idioti sa isi ceara scuze, fac ceva pe ele, important e ca individul asta s-a sinucis de tanar, deci RIP si cu asta basta.... ps - bine ca nu l-a ucis si pe celalalt sofer.

addy.
addy.  •  09 Februarie 2014, 19:16

RIP, lasati baiatul sa se odihneasca in pace.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează