GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  COMEMORARE

55 de ani de la dezastru de la Munchen » Giggs ”Manchester United nu va uita niciodată această catastrofă”

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 februarie 2013 15:23

Pe 6 februarie 2013 s-au împlinit exact 55 de ani de la prăbuşirea avionului în care 23 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre ei aflîndu-se 8 jucători ai lui United plus 3 membrii ai staff-ului.

Avionul se întorcea din Iugoslavia (n.r. acum Serbia) unde ”Busby Babes” (n.r. Nume dat după managerul Sir Matt Busy) jucase un meci european cu Steaua Roşie Belgrad.

Atît managerul lui United, Sir Alex Ferguson (71 de ani) cît şi cel mai reprezentativ fotbalist din actualul lot al diavolilor, Ryan Giggs (39 de ani) susţin că şi acum sunt afectaţi de acea tragedie şi toate generaţiile care vor veni pe Old Trafford vor trebui să nu uite această dată.
”Aveam 16 ani, jucam la QPR şi îmi amintesc această catastrofă care m-a afectat foarte tare atunci. Poate mulţi au uitat, dar sunt multe persoane printre care şi eu, care nu vom uita niciodată acea zi ”, a declarat Sir Alex Ferguson pentru BBC.

”De curînd am urmărit un DVD cu ceea ce s-a întîmplat la Munchen şi a fost un lucru emoţionant pentru întreaga echipă să vadă amănunte despre acel eveniment tragic. Este foarte important să se ştie şi cum juca acea echipă şi cîte victorii au obţinut înainte de acel dezastru”, a declarat Ryan Giggs.

Pentru a comemora tragedia şi a fi alături de United, Liverpool a lăsat rivalitatea deoparte şi a postat pe Facebook un colaj grafic cu celebrul ceas din Munchen alături de un mesaj emoţionant : ” Toţi ne amintim. Nimeni nu uită. Fie ca sufletele lor să se odihnească în pace, acolo sus. Niciodată nu veţi fi singuri !”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dori26
dori26  •  06 Februarie 2013, 18:36

Frumos gest al celor de la Liverpool

Vezi toate comentariile (1)
Comentează