GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DEZASTRU

Dezastru! 8 morți și 60 de răniți la un meci de fotbal! Un zid s-a prăbușit peste spectatori la finala Cupei Ligii!

Articol de - Publicat duminica, 16 iulie 2017 11:22

S-a întâmplat sâmbătă seară, pe stadionul Demba-Diop din Dakar, la sfârșitul finalei Cupei Ligii Senegalului. Fanii lui US Ouakam (2-1 cu Stade de Mbour) i-au asediat cu pietre pe suporterii rivali. Aceștia au răspuns, iar poliția a intervenit în forță, folosind gaze lacrimogene.

Pe un stadion arhiplin, panica i-a cuprins pe toți în tribune. Speriați, spectatorii au încercat să fugă. Unii pe teren, alții în afara arenei. S-a creat o busculadă și un zid s-a rupt sub presiune.

"S-a prăbușit chiar peste oameni. Știam că mulți nu vor scăpa", a povestit un martor reporterilor agenției AFP.

Opt au murit. Alți 60 au fost grav răniți, internați de urgență la spitalele din Dakar. Forțele de ordine sunt acuzate:

"Polițiștii care despărțeau galeriile s-au retras când fanii au început să arunce cu proiectile. Apoi, au atacat cu gaze lacrimogene, declanșând panica generală. Și cei nevinovați au plătit din cauza lor".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sooos1ck
sooos1ck  •  16 Iulie 2017, 11:56

Din pacate, vinovatii nu scapa, iar politia ce sa faca, sa stea sa primeasca pietre in cap?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează