GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  CSU ASESOFT PLOIEŞTI

Dramă în baschetul românesc: Vladimir Arnautovici, antrenorul lui CSU Asesoft Ploiești, s-a stins din viață la 43 de ani: "Rămîi cu bine, Profesore!"

Articol de - Publicat duminica, 31 mai 2015 00:00

"Dado", cum îl alintau jucătorii ploieşteni, a decedat ieri dimineaţă, pe patul unei clinici din Belgrad

La începutul anului se gîndea doar la titlu. Urma să fie al 11-lea din istoria Ploieştiului, un summit de excepţie pentru o echipă de tradiţie a baschetului românesc. Era grija principală a tehnicianului sîrb. Mult spus o grijă, poate o dorinţă.

Azi am ajuns abia la jumătatea anului. Vladimir Arnautovici nu l-a prins. Antrenorul nu mai este în viaţă. A decedat ieri dimineață, în jurul orei 6:00, pe un pat de spital, într-o clinică din Belgrad. A apucat însă să se bucure de cel de-al 11-lea trofeu de campioană a României cucerit în urmă cu o săptămînă de CSU Asesoft, succes dedicat lui, creatorul acestei formaţii.

Din postura de jucător și antrenor al prahovenilor, Vladimir Arnautovici a cucerit 8 titluri de campion, 3 Cupe ale României și o Supercupă, conducînd, totodată, echipa ploieșteană către cel mai de succes sezon european din istorie, prin atingerea fazei "Last 32", în EuroCup.

Familia CSU Asesoft deplînge dispariția lui Vladimir Arnautovici și este alături de familia îndoliată, în aceste momente teribile. "Odihneşte-te în pace, Dado! Promitem că nu vă vom dezamăgi, îngerilor, Toni, Nikola, Andrei și Dado!", precizează CSU Asesoft în finalul unui comunicat postat pe site-ul său oficial.

Voiau să-i ducă trofeul acasă

Conducerea CSU Asesoft Ploieşti se pregătea în aceste zile să ajungă la Belgrad pentru a-i înmîna "tatălui" carnetul de note şi medalia de campion. "Nu am mai apucat să o facem, întrucît părintele a primit chemarea îngerilor şi a bunilor săi prieteni, Toni Alexe şi Nikola Ilici, care-l aşteptau deasupra norilor", a anunţat preşedintele executiv Ionuţ Georgescu.

Ultima şansă, tratament naturist

Deşi ştiau situaţia în care se află antrenorul lor, ţinînd zilnic legătura cu Belgradul pentru a afla veşti de la el şi de la familia sa, toţi cei de la CSU Ploieşti nu şi-au pierdut niciodată speranţa că "Dado" va învinge boala şi că va reuşi să se întoarcă alături de ei. "Ne-am luptat în play-off pentru a-i face o bucurie, cîştigînd titlul, deoarece de fiecare dată cînd dialogam, vorbea despre baschet şi despre noi, oferindu-ne în permanenţă mesaje de încurajare.

S-a luptat cu un adversar total nedrept, cancerul nelăsîndu-i prea multe opţiuni în situaţia de faţă, ci doar posibilitatea unui tratament naturist. Regretele noastre sînt enorme pentru un om care a însemnat atît de mult pentru Ploieşti şi pentru România. Este străinul cu cel mai mare impact asupra comunităţii", a declarat oficialul prahovean, care cere autorităţilor locale să numească sala Olimpia după numele sîrbului.

Vladimir Arnautovici va fi înmormîntat marţi, la Belgrad.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gannicus2014
gannicus2014  •  31 Mai 2015, 09:19

Dumnezeu sa-l odihneasca , condoleante familiei si celor de la Asesoft , ar fi un gest de respect ca sala din Ploiesti sa-i poarte numele , Dado a fost pilonul acestei formatii , nu merita sa fie uitat Pentru cine nu-i stie povestea , sper sa nu fie banat link-ul http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dezvaluie-senzationala-poveste-vladimir-arnautovici-antrenorul-asesoft-luptat-doi-ani-razboiul-bosniac-comando-13-soldati-429436.html

Vezi toate comentariile (1)
Comentează