Articol de GSP - Publicat marti, 30 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 29 iulie 2013 23:17

Omul de afaceri a fost implicat acum doi ani în dosarul de corupţie care l-a vizat pe fostul preşedinte CCA, Vasile Avram


Sfîrşit tragic pentru Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al FRF şi preşedintele Federaţiei Române de Futsal. Aseară, puţin după ora 20:30, elicopterul în care se afla Ţerbea, pilotul său, plus Emilia Morar, managerul hotelului "President", aflat în proprietatea sa, şi 3 oameni de afaceri germani s-a prăbuşit în lacul din comuna Tăureni, judeţul Mureş.

S-a prăbuşit într-un lac
Liniştea lacului e perturbată de motorul asurzitor al elicopterului. Chipurile celor 20 de pescari musteau de nemulţumire la asfinţitul soarelui după o zi caniculară. Din maşina luxoasă, 5 siluete se îndreaptă în fugă către aparatul de zbor, pilotat de Vasile Constantin. "Elicopterul s-a ridicat de la sol fără probleme, iar apoi s-a înclinat într-o parte, nu avea o altitudine foarte mare, şi a intrat în picaj. Nu a trecut nici măcar un minut şi s-a prăbuşit în lac. Ne era frică să nu se cadă pe noi, am fugit de pe margine", povesteşte Adrian, martor ocular la eveniment.

Cîţiva pescari sesisează momentul tragic şi sar în lac pentru a încerca să-i salveze pe supravieţuitori. În viaţă a rămas doar Emilia Morar, femeia care avea multiple răni şi era lucidă. "Elicopterul s-a rupt în bucăţi, Ţerbea şi pilotul au rămas prinşi între fiarele contorsionate. Doar femeia a putut fi salvată, ea îngîna numele lui Sorin Ţerbea. Omul de afaceri a rămas fără mîini şi trupul era sfîşiat. Toţi ceilalţi erau morţi. Lipsea o singură persoană, dar aparatul s-a proptit în mîlul de pe fundul lacului. La puţin timp a apărut şi primarul, iar apoi poliţia şi salvările. Agitaţia s-a intensificat", povesteşte alt pescar.

A scăpat de acuzaţii
Ţerbea a intrat în atenţia opiniei publice acum doi ani, fiind implicat în Dosarul "Mită în elicopter", acuzat că i-a oferit 19.000 de euro preşedintelui CCA, Vasile Avram, pentru a beneficia de arbitri agreaţi de FCM Tg. Mureş la meciurile din sezonul 2011-2012. Potrivit procurorilor, în mai 2011, în timp ce era supervizor la întîlnirea FCM Tg. Mureş - U Cluj, Avram ar fi primit de la Ţerbea suma de 19.000 de euro prin intermediul pilotului său.

În plus, şeful CCA ar fi beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti - Tg. Mureş şi retur, aparatul de zbor fiind pus la dispoziţie de Ţerbea. După un an şi şapte luni de la începerea procesului şi 39 de termene, Ţerbea şi Vasile Avram au fost achitaţi pe 15 mai 2013 de către Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii au făcut recurs.

58 de zile au stat în arest Avram şi Ţerbea: au fost reţinuţi pe 25 septembrie 2011 şi eliberaţi pe 21 noiembrie 2011

"Cei trei oameni de afaceri germani şi domnul Ţerbea vizitaseră înainte o fabrică de mobilă din localitate. În timpul acestei vizite, Ţerbea a primit un telefon de la DNA, a devenit irascibil şi a plecat imediat"
Ovidiu Petru Oltean, primar Tăureni

"Eu le-am oferit nemţilor o maşină care să-i transporte, însă dînşii au refuzat, preferînd să plece tot cu elicopterul"
Ovidiu Petru Oltean, primar Tăureni

"Elicopterul s-a prăbuşit la 3-4 minute după decolare, la circa 200 de metri distanţă de locul de unde plecase"
Ovidiu Petru Oltean, primar Tăureni

"Patru persoane decedate au fost scoase repede din lac, a cincea cred că este încă în elicopterul contorsionat"
Cristian Boeriu, şeful SMURD Mureş, pentru Mediafax

"Persoana care a supravieţuit a fost transportată la Tîrgu Mureş. Are cîteva contuzii, dar este conştientă"
Cristian Boeriu, şeful SMURD Mureş, pentru Mediafax

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”