TRAGEDIE  ·  DECES

EXCLUSIV Portarul Stelei format de "Țop" Voinescu: "E un șoc să aud că a murit" » CSA Steaua se ocupă de înmormântare

Vasile Iordache și
Vasile Iordache și "Țop" Voinescu // Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 09 martie 2018 13:49

Vasile Iordache, fostul portar al Stelei, a vorbit despre decesul lui Ion Voinescu, primul său antrenor de la formația roș-albastră de la începutul anilor 70.

"Nu îmi vine să cred. A fost primul meu antrenor când am ajuns la Steaua pe la începutul anilor 70. Pentru mine, a fost cel mai bun antrenor cu portarii pe care l-am cunoscut vreodată.

M-a învățat atât de multe despre tehnica de portar, despre mobilitate. Făceam antrenamente foarte dure, mă punea să ajung cu piciorul la bara transversală și toate m-au ajutat enorm în carieră. Condoleanțe familiei, sunt șocat", a declarat Vasile Iordache pentru GSP.ro.

Și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, prin comandantul Cristian Petrea, și-a exprimat regretul pentru dispariția fostului portar.

"Am fost anunțați de familie. E o tragedie. A dispărut dintre noi o figură emblematică a clubului Steaua și am luat deja toate măsurile pentru a avea o înmormântare pe măsură, cu toate onorurile militare care i se cuvin, el fiind colonel. La înmormântare va fi prezentă și echipa de fotbal CSA Steaua pentru un ultim omagiu al acestui nume de legendă", a spus și Petrea.

Fostul mare internațional stelist Ion "Țop" Voinescu a murit la vârsta de 88 de ani. Portar la Steaua în perioada 1951-1963, Voinescu a fost și antrenor cu portarii la clubul de Ghencea.  

Înmormântarea va avea loc la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, la începutul săptămânii viitoare.

 
Ion Voinescu

A murit Ion "Țop" Voinescu, portarul legendar al Stelei. Va fi înmormântat cu onoruri militare ---->>>> http://bit.ly/2Dd0s5F

Posted by Gazeta Sporturilor on 9 Martie 2018Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (5)
Marian Iordachescu  •  10 Martie 2018, 02:55

Voinescu a fost si a ramas cel mai bun portar pe care l-a avut Steaua si poate unul din cei mai mici de statura ,dar asta nu-l impiedica sa pluteasca in aer la peste un metru si jumatate de la sol si sa prinda cu doua maini mingiile care se indreptau la vinclul portii Canjuca cu Petrolul Voinescu era considerat inamicul numarul 1 al ploiestenilor Atunci nu se aruncau cu petarde si fumigene in teren dar mi-aduc aminte ca la un meci fanii Petrolului i-au arunca pe plasa portii o *** Dumnezeu sa-l primeasca in ceruri si sa-l ierte

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasillis  •  10 Martie 2018, 00:05

Dumnezeu sa-l aibe in paza. As vrea sa vad si filmulete cu marele portar Ion Voinescu !

spinoza  •  09 Martie 2018, 16:10

A murit un mit, nu un om de 90 de ani! Soc a fost la Haldan, Klein, Vrabioru... etc.

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1