GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  CRAIOVA MAXIMA

Fostele glorii ale Craiovei îl plîng pe creatorul Maximei: "Era făcut pentru a conduce, avea tot ce îi trebuie"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 aprilie 2014 19:04

Corneliu Stroe, omul care a stat în spatele Craiovei Maxima, a decedat ieri la vîrsta de 70 de ani.

Conducător al Universităţii aproape 20 de ani, Stroe a contribuit substanţial la rezultatele istorice ale "leilor". Acesta a adus la echipă jucători ca Silviu Lung, Zoli Crişan, Sorin Cîrţu sau Nicolae Tilihoi, contribuind decisiv la formarea echipei care avea să ajungă în semifinalele Cupei UEFA în 1983.

Citeşte şi: Corneliu Stroe, creatorul Craiovei Maxima, a murit la vîrsta de 70 de ani

Fostul mijlocaş alb-albastru Silvian Cristescu a explicat ce s-a întîmplat. "A fost la plimbare prin parc cu soţia dumnealui. Apoi, au venit acasă, iar el s-a aşezat la televizor, în fotoliu. Doamna s-a dus la bucătărie, iar cînd s-a întors la dumnealui nea Cornel nu mai era în viaţă. E o mare dramă. Nu îmi găsesc cuvintele. E de necrezut", a mărturisit Cristescu pentru Fanatik.

Fostele glorii ale Craiovei au crezut la început că este vorba de o glumă de 1 aprilie. "Aveţi chef de glume? Ieri a fost 1 aprlie! Cum să moară domnul Stroe? M-am văzut cu el la meci pe Ion Oblemenco. Domnule, tu glumeşti, nu? Nu e glumă? Incredibil! Mi se face rău. Omul asta a fost unul dintre cei mai mari preşedinţi de club din fotbalul românesc. Chiar dacă noi nu am cîştigat Cupa UEFA dînsul se compară cu fostul preşedinte al Stelei, Ion Alecsandrescu, chiar dacă domnia sa a reuşit să cîştige Cupa Campionilor", a spus Mircea Irimescu.

"Vă rog să mă credeţi că nu mai am cuvinte. Nu-mi vine că cred că a murit artizanul Craiovei Maxima. Omul asta a făcut enorm pentru fotbaliştii acelei minunate echipe. Chiar nu mai pot să vă spun nimic, sînt foarte răvăşit", a adăugat Ilie Balaci pentru sursa citată.

Trupul neînsufleţit al lui Corneliu Stroe a fost depus astăzi la tribuna oficială a Stadionului "Ion Oblemenco". Vineri, fostul preşedinte de legendă al Ştiinţei urmează să fie înmormîntat la cimitirul Ungureni din Craiova.

"Mă întîlnesc astăzi cu alţi colegi şi vom merge la stadion. Toată tinereţea mea este legată de el. Este primul conducător care m-a adus la Divizia A, apoi m-a adus antrenor principal la Universitatea. Tot drumul meu în fotbal mă leagă de el. Era făcut pentru a conduce un club, avea tot ce îi trebuie", a spus Sorin Cîrţu la sportro.

"Vă rog să mă credeţi că nu mai am cuvinte. Nu-mi vine că cred că a murit artizanul Craiovei Maxima. Omul ăsta a făcut enorm pentru fotbaliştii acelei minunate echipe. Chiar nu mai pot să vă spun nimic, sînt foarte răvăşit"
Ilie Balaci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
mvradulescu
mvradulescu  •  03 Aprilie 2014, 08:30
Postat de savoss pe 02 Aprilie 2014, 20:17

Dumnezeu sa-l ierte, dar sa nu uitam ca a tradat tocmai cand moartea ii facea cu mana. Va ramane oricum, Presedintele Maxim.

Am auzit numai cuvinte frumoase despre dl. Stroe şi atunci cănd era în viaţă, ceea ce la noi nu e prea obisnuit. A lăsat multe motive să fie regretat. Odihneasă-se în pace ! Mă întreb câți oameni cu mintea limpede îl vor regreta pe dl. Mititele care nu este doar a demolatorul Universităţii, ci face eforturi să nu reuşească cineva să o readucă la viaţă ...

miop
miop  •  03 Aprilie 2014, 01:22

Stroe stringea banii pentru jucatori, fiecare intreprindere lua in adoptie un jucator, se faceau liste cu donatii "benevole" care se stringeau prin sindicat. Inainte de fiecare joc international se scoteau iar listele si rareori spunea cineva nu. Fireste ca l-ai iubit pe Stroe, erau sute de mii de lei.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Aprilie 2014, 01:11
Postat de unico_biancorossi pe 03 Aprilie 2014, 01:10

Odihna vesnica unuia dintre marii managerii din fotbalul romanesc.

manageri, scuze.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează