GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DOLIU ÎN FOTBAL

Foștii colegi ai lui Bălan din Ghencea deplîng dispariția prematură a lui Lucian: "Plînge Steaua '86!"

Marea echipă a Stelei, cu Bălan, prezentînd trofeul Cupei Campionilor
Marea echipă a Stelei, cu Bălan, prezentînd trofeul Cupei Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2015 00:00

Vestea a șocat toată lumea fotbalului românesc, iar foștii colegi ai lui Bălan de la Steaua au rememorat ultimele discuții pe care le-au avut cu acesta.

Unul dintre cei care au păstrat cel mai mult legătura cu fostul mijlocaş a fost Adrian Bumbescu, fostul fundaș central. "Vă spun că a suferit foarte mult după moartea mamei lui! Eu vorbeam cu el și de două ori pe săptămînă și știu cît de greu îi era. Am încercat să-l ajut, mulți dintre noi am făcut-o. Era afectat că nu are și el o rentă viageră, dar e adevărat că avea și probleme cu șprițul. Se plîngea mereu si le spunea unora sau altora că vrea să se sinucidă. Bărbulescu m-a sunat odată și mi-a spus că Bălan vrea să se arunce de pe nu știu ce pod. Am încercat să-l încurajez, să vorbesc cu el", a spus Bumbescu.

Mihail Majearu consideră că motivul sinuciderii e singurătatea: "Eu nu cred că din motive financiare a făcut acest gest necugetat. Mai degrabă marginalizarea sa, o neîntelegere a situației lui, poate. A avut si o cădere psihică, recent îi decedase mama. Cred că se simțea din ce în ce mai singur. Pe 7 mai ne-am întîlnit la munte și nu mi s-a părut că e rău".

Declarații ale foștilor colegi

"În ultimul timp mi se păruse că e mai bine. Obținuse și o pensie, nu mai avea probleme financiare foarte mari. Chiar nu știu de ce a ales să facă acest lucru. Sînt șocat!"
Marius Lăcătuș

"A fost un coleg extraordinar și un om inimos. Cu siguranță se puteau face mai multe pentru el. Din păcate, acum e prea tîrziu. N-am cuvinte, îmi pare rău"
Gabi Balint

"Știam că trece printr-o perioadă grea, dar nu credeam că va face așa ceva. Locuia singur acum, într-o garsonieră, după ce mama lui a decedat luna trecută. Fusese casa ei, el nu avea nimic"
Helmuth Duckadam

"Cînd eram la Steaua am încercat să-l ajut. L-am adus la club, dar a stat doar 3 luni. Era prea atașat de Baia Mare ca să rămînă la București și avea și probleme cu familia. Ar fi putut deveni un antrenor mare și n-ar mai fi ajuns aici. Păcat!"
Marcel Pușcaș

"Am vorbit zilele trecute cu el, mi-a zis că e puțin răcit. L-am simțit însă cam deprimat, parcă nu era el. Mi-a urat să am grijă de mine. N-am crezut că are probleme atît de grave"
Ilie Bărbulescu

"Am primit vestea prin telefon și m-a șocat! Nu mă așteptam la așa ceva. Ca fotbalist, Lucică a fost un luptător, era un mijlocaș care nu ceda niciodată! Iată că pînă la urmă viața a reușit să-l doboare"
Emeric Ienei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
922999724443486
Marius Pirlog  •  13 Noiembrie 2015, 14:06

desi sunt fan "stiinta craiova ",imi reamintesc cu drag aceasta fotografie in care sunt : ANTON WEISENBACHER,ADRIAN BUMBESCU,MIODRAG BELODEDICI,VICTOR PITURCA,STEFAN IOVAN,LADISLAU BOLONI,EMERICH,JENEI,HELMUTH DUKADAM,ION ALEXANDRESCU,DUMITRU STINGACIU,ANGHEL IORDANESCU,GAVRIL PELE BALINT,LUCIAN BALAN ,TUDOREL STOICA,MARIUS LACATUS,MIHAIL MAJEARU,VASILE BARBULESCU,MIHAI PISTOL !!!!!!!! DUMNEZEU sa-l ierte pe lucica !!!!!!!!!!!!!

teodor.muresan
teodor.muresan  •  13 Noiembrie 2015, 10:34

RIP

969213636432600
Alexandru Marius  •  13 Noiembrie 2015, 10:18

dumnezeu sa-l odihneasca pe lucica balan.steaua este aceiasi indiferent cum se numeste sau cum vor altii sa o numeasca.spiritul stelist este unic desi boroi si talpan ,niste oportunisti mici vor sa-l darame.intrebatil domnlor ziariste in primul rand daca tine cu steaua.apoi ce perfrmante a realizat echipele clubului.ma refer la celelalte sporturi si daca acestea apartin cs sau altcuiva.si nu in ultimul rand daca mai stie in ce comisii si federatii face parte.sau terminat specialistii in alte sporturi si apelam la george boroi.i

Vezi toate comentariile (5)
Comentează