GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Fostul portar Eugen Vodă trece prin momente groaznice » I-a murit fiica la 29 de ani!

Eugen și Ioana la Copenhaga în primele zile ale anului 2019
Eugen și Ioana la Copenhaga în primele zile ale anului 2019

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2019 09:00

Fostul portar Eugen Vodă, 55 ani, stabilit din 2000 în Insulele Feroe, și-a pierdut marți dimineață unica fată. Ioana Victoria a fost răpusă de un cancer la umăr în Copenhaga, unde lucra în administrația capitalei daneze.

Stabilit în Insulele Feroe din 2000, Eugen Vodă, fost portar la ASA Tg. Mureș și la U Craiova în anii '80-'90, trăiește o dramă departe de țară. Marți dimineață, fiica sa de 29 de ani, Ioana Victoria, s-a stins la Copenhaga, răpusă de un cancer la umăr, o formă foarte rară a acestei boli.

"Fata a resimțit la început niște dureri, care apoi s-au acutizat și, la un control amănunțit, a venit diagnosticul dur. Asta se întâmpla prin toamna anului trecut", povestesc apropiați ai lui Vodă.

Lucrurile s-au mișcat galopant, iar în ultimele săptămâni părinții se așteptau deja în orice moment la finalul implacabil, avertizați de doctori că Ioana nu mai poate fi salvată. Vodă ar fi încercat să apeleze inclusiv la somități medicale din România pentru a găsi o soluție, dar și răspunsurile din țară au fost la fel de descurajante.

Prenume pentru a marca Revoluția din '89

Vodă își propusese să ajungă la sfârșitul lui martie la Cluj pentru a asista la meciul România - Feroe din preliminariile Euro 2020, dar ar fi renunțat la acest plan intuind că sfârșitul unicei sale fiice e aproape, așa că a luat decizia de a petrece la Copenhaga ultimele zile alături de Ioana. Născută pe 24 decembrie 1989, fata a primit al doilea prenume Victoria pentru că părinții au dorit să marcheze astfel căderea comunismului și succesul Revoluției din România, sperând într-o viață în libertate pentru urmașa familiei. 

Ioana Vodă terminase management și drept economic la Copenhaga și lucra în administrația capitalei daneze. "Am adus-o în Feroe când avea 10 ani, s-a adaptat imediat aici, în Nord", spunea fostul portar în iulie 2013 într-un reportaj realizat de Gazetă în insula atlantică. Ioana nu era căsătorită și nici nu avea copii.

Vicecampion și Cupa României cu Știința

În Feroe, Vodă lucrează în domeniul amenajărilor interioare și e antrenor cu portarii la prim divizionara AB Argir, pregătită de un alt român, Sorin Anghel. Și-a încheiat cariera de jucător în 2008, după 8 sezoane petrecute la aceeași echipă feroeză, Skala Ítróttarfelag. În țară a evoluat pentru ASA Tg. Mureș (1983-1992, 1998-1999) și U Craiova (1992-1998). Cu oltenii a ieșit vicecampion în 1995 și a cucerit Cupa României 1993. Printre foștii săi coechipieri s-au numărat Botezan sau Ispir la ASA și Craioveanu, Gane, Neagoe, Olăroiu, Trică sau Stoican în Bănie.


U Craiova 1993-1994, cu Vodă în lotul oltenilor, al cincilea de la stânga la dreapta, rândul din mijloc, umăr la umăr cu actualul secund al naționalei, Jerry Gane

1an a fost selecționat Vodă în naționala de tineret a României, în 1984: i-a avut printre colegi pe Belodedici, Stângaciu, Leo Toader și Săndoi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
chromophobia
chromophobia  •  04 Aprilie 2019, 14:28

Dumnezeu sa o odihneasca in pace.Durere mai mare nu poate exista pe lumea asta decat ca aceasta:unui parinte sa-i moara copilul.Cancer ... 1000% poate exista un leac pt el insa sunt criminali care ne conduce lumea.

alex_777
alex_777  •  04 Aprilie 2019, 10:10

...aceasta este o drama...:(, Dumnezeu sa-i fie aproape iar parintilor tarie si multa putere sa poti trai mai departe cu aceasta suferinta!!! ... nu sunt cuvinte care sa poata alina o asa durere ...

talpaiadului
talpaiadului  •  04 Aprilie 2019, 09:42

Odihneasca-se in pace! Pentru autorul articolului: nu exista boala "cancer la umar", umarul este o zona anatomica formata din mai multe tesuturi printre care piele, muschi, cartilagiu,os, vase de sange, structuri nervoase etc. Cancerul este prin definitie o proliferare aberanta monoclonala, adica provine dintr-o singura celula care se divide la nesfarsit, deci trebuie precizat tipul de cancer, nu faptul ca a fost depistat initial in zona umarului, ceea ce nu are mare relevanta, decesul survenind in urma afectarii cel putin unui organ vital, nu a umarului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează