GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTAT LA BERLIN

FOTO TIR-ul morții » Carnagiul din centrul Capitalei Germaniei a obligat autoritățile să dubleze securitatea la toate meciurile etapei din Bundesliga

TIR-ul care a lăsat râuri de sânge în urma lui +4   FOTO
TIR-ul care a lăsat râuri de sânge în urma lui

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2016 00:00

Germania e din nou în ghearele terorii. Iar fotbalul, de asemenea.

În urma atentatului de luni seară, de la Berlin, când un TIR Scania S450 încărcat cu grinzi de oțel a fost direcționat intenționat în mulțimea aflată în târgul de Crăciun din Breitscheidplatz, șefii Bundesliga au intrat, ca și autoritățile, în alertă de grad zero.

Pistoale automate

Prima decizie importantă: meciurile din etapa a 16-a, programate aseară și azi, se joacă. Cu doliu pe mânecile tricourilor și minut de reculegere. "Nu vrem să îngenunchem în fața terorismului", a punctat președintele Ligii, Reinhard Rauball. Dar ca să se joace, securitatea a fost dublată, iar polițiștii au primit cu toții pistoale automate. Și nu doar la Berlin, unde Hertha o întâlnește diseară pe Darmstadt, sau la derby-ul Bayern - Leipzig, ci la toate cele 9 partide ale rundei.

"Am vorbit doar de atentat în vestiar"!

Jucătorii Herthei s-au prezentat ieri cu toții la baza de pregătire de lângă Olympiastadion, aflat la 6 kilometri în linie dreaptă de locul masacrului. "Atacul terorist a fost subiect în vestiar, băieții au discutat despre cele întâmplate", a admis antrenorul Pal Dardai: "Dar pe teren vom încerca să ne concentrăm doar asupra fotbalului".

12 morțiși 48 de răniți e bilanțul carnagiului de la Berlin

64 de kilometrila oră e viteza cu care TIR-ul ucigaș a intrat în mulțime

Au fost mai mulți teroriști ISIS?!

La câteva ore după atac, cu ajutorul unui martor ocular, poliția a arestat un suspect: azilantul pakistanez Naved B., 23 de ani. Dar acesta neagă că l-ar fi omorât cu focuri de pistol pe șoferul polonez al TIR-ului, găsit în cabină, pentru a-i lua locul la volan și a direcționa mastodontul către mulțime, înainte de a sări și a se face nevăzut. După ce l-au audiat ieri de-a lungul mai multor ore, și anchetatorii înclină să creadă că autorul e încă liber și înarmat, "dacă nu cumva sunt chiar mai mulți". Atentatul a fost și el revendicat, între timp, de Statul Islamic.

1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează