GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ITALIA

Gestul emoţionant al lui Di Natale: va prelua custodia surorii infirme a lui Morosini

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 aprilie 2012 18:25

Tragedia lui Piermario Morosini, care a murit pe terenul de fotbal sîmbătă după amiază, din cauza unui infarct, a impresionat pe toată lumea, din fotbal sau nu. Jucători, antrenori, preşedinţi de club, toţi şi-au exprimat sprijinul pentru apropiaţii jucătorului împrumutat de Udinese la Livorno.

Căpitanul şi simbolul alb-negrilor, Antonio di Natale, a făcut un gest deosebit în memoria celui care i-a fost prieten: va prelua custodia surorii lui Piermario, o persoană cu dizabilităţi, care depindea de fratele său pentru a se descurca. Va fi ajutat şi de club, prin intermediul fundaţiei Udinese per la vita.

"A fost un băiat deosebit, plin de viaţă. În ciuda tuturor problemelor pe care le-a avut, era mereu alături de colegi şi ne dădea putere. Eu mi-am pierdut mama acum patru ani, iar el, care trecuse deja prin asta, mi-a fost foarte aproape. Să văd acele imagini cu el la televizor a fost şocant... a vrut să se ridice, a căzut din nou. Îşi dorea enorm să trăiască şi să aibă succes, pentru familia pe care nu o mai avea, pentru sora lui", a spus Di Natale.

Mama iubitei lui Morosini, Anna, a vorbit la postul italian Sky despre acesta: "Pentru noi, Piermario era ca un fiu, după cinci ani de relaţie cu fiica noastră. Nu se putea altfel. Era o persoană care îţi intra foarte uşor în suflet, l-am îndrăgit imediat. Nu a avut niciodată probleme fizice. Fiica mea se uita la televizor cînd s-a petrecut drama. Am plecat imediat spre Bergamo şi am aflat pe drum că a murit. Era un om frumos, modest. Cea mai frumoasă amintire este zîmbetul lui luminos, chiar dacă ochii îi erau mereu trişti".

Piermario Morosini avea 25 de ani şi rămăsese orfan încă de cînd era adolescent. Ulterior, fratele său s-a sinucis, iar el a rămas să aibă grijă de sora lui. Pînă sîmbătă după amiază, cînd a avut loc tragedia.

Ultima sa echipă, Livorno, dar şi Vicenza, echipa la care a jucat în perioada 2007 - 2009 şi în 2011, au retras tricoul cu numărul 25, purtat de fostul fotbalist.

Citeşte şi: Blestemul familiei Morosini » Povestea cutremurătoare a jucătorului italian a cărui moarte a oprit fotbalul

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
stuka
stuka  •  16 Aprilie 2012, 23:38

Inca o mare nedreptate a vietii , nu mor toti cocalarii , toti drogatii si mor oameni modesti si cinstiti , dar nu-i bai , ceea ce faci in viata are ecou in eternitate !

suporter_fotbal
suporter_fotbal  •  16 Aprilie 2012, 15:12

Pacat....D-zeu sa-l odihneasca!

ronaldo666
ronaldo666  •  16 Aprilie 2012, 12:30

pacat aceasta fata a pierdut tota familia...dar ink nu sa pierdut drgostea sh grija oamnenilor

Vezi toate comentariile (5)
Comentează