GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Inima i-a cedat după 4 infarcturi! » Croatul Alen Pamici, care supravieţuise la 3 atacuri cardiace, a murit vineri seară pe teren

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 22 iunie 2013 22:34

A ajuns de urgenţă la spital şi în octombrie 2010, şi în iunie 2011, şi în februarie 2013. A fost salvat de fiecare dată. A continuat să joace şi i-a fost fatal


Igor Pamici, 43 de ani, plînge lîngă trupul copilului. "N-am reuşit să-l opresc, fotbalul era viaţa lui", îşi reproşează fostul internaţional croat. Şi el, şi fiul său cel mic, Zvonko, 22 de ani, mijlocaşul lui Dinamo, i-au cerut lui Alen să nu mai joace, nici măcar cu prietenii, să renunţe cu totul. Simţeau că are ceva, deşi doctorii nu descoperiseră nimic grav la inimă.

Nici un rezultat. Alen, 23 de ani, nu putea fi ţinut departe de teren, deşi ultimii trei ani fuseseră înspăimîntători. Oricine ar fi spus "Gata!" după cîte păţise. Nu şi el. Nici trei infarcturi nu l-au făcut să înţeleagă.

Octombrie 2010 - A acuzat nutriţionistul
Alen Pamici era la Standard Liege, juca la echipa secundă, într-o partidă cu Waregem. Dintr-o dată, a căzut pe spate, în convulsii. Tatăl unui coleg, Arnor Angeli, şi-a aruncat geanta pe margine, sprintînd pe gazon. El l-a resuscitat, salvîndu-l.

Acesta a fost primul infarct, dar Igor l-a acuzat pe nutriţionistul formaţiei:

"L-a înfometat cu dieta lui, a slăbit cinci kilograme în cîteva zile, din cauza acestui om era să-mi moară băiatul"

A fost la spital, a făcut toate analizele, dar doctorii i-au permis să continue. Totuşi, cîteva luni mai tîrziu, Standard i-a reziliat contractul.

Iunie 2011 - "L-au văzut toţi doctorii"
Era în cantonament cu Istra, la Rovinj, pe malul Adriaticii. La antrenament, inima i-a mai dat un avertisment. Acelaşi scenariu. A leşinat din senin, însă şi-a revenit pe teren, iar testele de la spital n-au relevat nimic îngrijorător. Acelaşi Igor Pamici mărturiseşte:
citat

"Au venit toţi doctorii, de la A la Z, cei mai buni din spital. Ne-au zis că Alen e sănătos"

16 februarie 2013 - Voia să mai joace
Trecuseră doar 17 minute din meciul Istra - Lokomotiva 2-2. Blondul mijlocaş şi-a pierdut cunoştinţa cîteva zeci de secunde. Apoi, s-a ridicat în picioare şi i-a spus tatălui, antrenorul Pamici, că vrea să mai joace, să nu-l schimbe. Părintele l-a înlocuit imediat. Iar de atunci, n-a mai prins echipa. Deşi fusese şi la un spital din Milano pentru controale amănunţite. Răspunsul? "Viaţa lui nu e în pericol".

21 iunie 2013
Vineri seară, s-a întîlnit cu nişte prieteni, la Maruzini. Fotbal pe sintetic. După cîteva minute de joc intens, Alen a cedat. S-a oprit, a îngenuncheat şi a închis ochii. S-a stins în lumina reflectoarelor.

"Sportul profesionist e nesănătos, acţionează împotriva corpului. Efortul imens şi medicamentele folosite pentru a rezista ritmului infernal te pot omorî"
Zoran Bahtijarevici, medic sportiv croat


Inima i s-a oprit 78 de minute
Pe 17 martie 2012, în timpul unei partide din Cupa Angliei, Bolton - Tottenham, Fabrice Muamba s-a prăbuşit pe gazon (foto). A fost resuscitat şi transportat de urgenţă la spital, fiind operat în aceeaşi noapte. Doctorul lui Bolton a dezvăluit că inima jucătorului n-a mai bătut 78 de minute. A părăsit spitalul pe 16 aprilie, iar pe 15 august a anunţat că se retrage din fotbal.


14 fotbalişti au murit pe teren în lumea întreagă numai în ultimii trei ani şi jumătate

49 de jucători au decedat pe gazon din 2000; cele mai cunoscute cazuri: Foe (Camerun, 2003), Feher (Benfica, 2004), Puerta (Sevilla, 2007), Jarque (Espanol, 2009)

Ei au murit pe teren în România din 2000
Data Jucătorul Meciul
5 octombrie 2000 Cătălin Hîldan* (24 de ani) Olteniţa - Dinamo
27 mai 2005 Alin Paicu (32 de ani) Mătăsari - Hexe Jebel Timişoara
6 iulie 2009 Mihai Baicu (33 de ani) În timpul unui joc cu prietenii
11 aprilie 2011 Andrei Mutulescu (23 de ani) În timpul unui joc cu prietenii
* Toţi cei patru au decedat în urma unui infarct.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  29 Iunie 2013, 01:59

RIP!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează