GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

Marian Cozma nu e uitat de prieteni » Sîrbul Vilovski: ”A murit pentru nimic! Marian era un tip de viaţă, amuzant”

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2013 20:53

Astăzi, Marian Cozma ar fi împlinit 31 de ani. Dar, în februarie 2009, un eveniment tragic i-a curmat viaţa. Pivotul Uros Vilovski, 29 de ani, a fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni de la Veszprem al românului, iar sîmbătă seară a jucat în meciul dintre Dinamo şi echipa maghiară. Sîrbul a fost martor ocular în seara crimei, l-a purtat pe braţe pe Marian, sperînd şi încercînd să-i salveze viaţa. În zadar.

"Mă duc la antrenament şi nu-l găsesc"
Timpul a trecut, durerea a rămas. Uros a oferit un interviu în exclusivitate jurnaliştilor de la GSPTV, în care a mărturisit: "Cînd vin în România mereu mă gîndesc la un singur lucru, la un prieten drag care a murit acum patru ani. E un sentiment neplăcut ce nu-mi dă pace. Cîndva ne vom reîntîlni. Uneori, mă duc la antrenament şi mă gîndesc că va fi şi el, dar nu e aşa. Ne ştiam din 2006, dinainte de a ajunge la Veszprem. Marian era un băiat foarte bun".

Amintiri dureroase
Cînd rememorează momentele din acea noapte teribilă de februarie, vocea îi tremură: "Am fost unul dintre ultimii oameni care l-au văzut în viaţă. Petreceam acolo, în bar, în acea noapte, ca oamenii normali. Acei tipi doar au venit acolo şi l-au provocat pe Marian. Marian a murit pentru nimic! A murit pentru nimic! A fost un om bun, foarte bun. Era un tip de viaţă, tare amuzant".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
strippy
strippy  •  09 Septembrie 2013, 07:12

Dumnezeu sa-l odihneasca!

robotzel
robotzel  •  08 Septembrie 2013, 22:31

dumnezeu sa il odihneasca.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează