GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DRAMĂ ÎN SPORT

Moarte la indigo » Similitudini TULBURĂTOARE între cazul Hardy şi cazul Cozma

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 13:11

Hardy a decedat la Spitalul Bagdasar din Capitală. Versiunile martorilor se bat în cap. Unii spun că americanul i-a iritat pe ţigani, alţii susţin că rromii l-au luat pe sus pe baschetbalist. Băiatul sărbătorea cu colegii victoria cu Dinamo. Poliţia are deja un suspect


Sîmbătă seara. Un sportiv se duce, împreună cu colegii, să sărbătorească într-un club victoria pe care au obţinut-o în meciul pe care tocmai îl jucaseră. Bea şi dansează pînă spre dimineaţă, cînd apar cîţiva membri rromi dintr-un clan interlop şi încep să-l bată. Jucătorul cade inert la podea.

O poveste care pentru publicul românesc pare un deja vu. Nimeni nu a uitat drama handbalistului Marian Cozma, care s-a petrecut în 8 februarie 2009, în Ungaria.

VEZI AICI IMAGINI FOTO DE LA SALA DE ANTRENAMENT, UNDE COLEGII LUI HARDY S-AU STRÎNS PENTRU A APRINDE O LUMÎNARE

Evenimentul din acest week-end s-a consumat însă în România, iar victima este baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani), legitimat la CSŞ Giurgiu. După succesul obţinut în meciul cu Dinamo (91-86), cinci-şase dintre jucătorii giurgiuveni, printre care şi Chauncey, au mers, ca de obicei, să sărbătorească în singurul club din oraş, Emoţione. Spre dimineaţă, la ora 4:00, mai rămăseseră cîţiva clienţi în club. De aici, povestea se bifurcă în două variante posibile, spuse de martori.

"La un moment dat, cîţiva membrii ai clanului Butoane se urcă şi dansează pe masa sportivilor. Hardy se răsteşte la ei, moment în care este lovit şi cade la podea. Celui care a dat în american i se spune şi Gypsy", a mărturisit pentru Gazetă unul dintre clienţii rămaşi în club. Alţii au povestit altceva: "Totul a pornit de la faptul că americanul, care era beat, a vrut să danseze cu femeile ţiganilor şi aceştia l-au luat la bătaie."

PRESA INTERNAŢIONALĂ SCRIE DESPRE DECESUL LUI HARDY.. VEZI AMĂNUNTE AICI!

Din momentul în care este chemată Salvarea nu mai există discrepanţe. Bătăuşii au plecat repede din club. Hardy a fost dus la spitalul din oraş, unde, după primele analize medicale, doctorii i-au pus diagnosticul de comă alcoolică. Între timp, starea sportivului s-a agravat şi a fost transferat la spitalul de neurochirurgie "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti. Un consult mai minuţios al doctorilor de aici au evidenţiat un hematom masiv la creier şi au decis să-l opereze de urgenţă.

Între timp este anunţată şi poliţia despre pacientul primit de la Giurgiu, cu traumatism cranian grav. "Pacientul, adus în pre-comă, este monitorizat şi supravegheat. Starea lui generală este destul de proastă", a declarat înainte de intervenţia chirurgicală doctorul Florian Bica, purtătorul de cuvînt al spitalului. În sala de operaţie, Chauncey a suferit un stop cardiac în timpul anesteziei şi un altul în timpul intervenţiei. A doua resuscitare a durat 30 de minute. "Nu am veşti bune. Doctorii m-au anunţat că a murit", a afirmat Carmen Tocală, preşedintele FRB.

Atît povestea din Ungaria, cît şi cea din România au acelaşi deznodămînt tragic. Marian Cozma a murit pe loc. Baschetbalistul, rănit grav la cap, a decedat după 16 ore pe masa de operaţie.

4 sezoane a evoluat Chauncey în SUA înainte de a veni în România. Americanul a fost legitimat la echipa de colegiu Sacred Heart (Inimă Sfîntă)

Citeşte şi: Burlacu: "Nu e normal ca sportul să fie mozolit cu evenimente de acest gen"
Fometescu: "Păcat că se întîmplă în România ce s-a întîmplat în Ungaria cu Marian Cozma"

Contradicţii în anchetă
Poliţia din Giurgiu a început să ancheteze cazul prin audierea a zece persoane, colegi ai sportivului şi angajaţi ai clubului, martori la evenimentul din clubul Emoţione. " Ancheta este în curs de derulare şi încă nu s-a stabilit dacă sportivul este victima unei agresiuni fizice sau a unui accident", a declarat comisarul Mirela Gheţa, care a precizat că s-au ridicat inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere. În acelaşi timp, managerul CSŞ Giurgiu, Smaranda Iliescu, a declarat că nu există imagini din club. "Din surse ştiu că sistemul video din club nu mergea deoarece cablurile erau scoase din priză", a afirmat Iliescu în timpul unei intervenţii la postul Realitatea TV.

Le Var Seals nu a mers în club
Coechipierul lui Hardy Chaunsey, Le Var Seals, a susţinut că nu ştie prea multe amănunte despre incident şi că este intrigat de faptul că ceilalţi colegi de echipă spun că nu ştiu nimic, n-au văzut nimic. "Nu cunosc amănunte, deoarece nu am fost împreună cu ei. Hardy şi cu alţi cinci-şase coechipieri au fost în singurul club din Giurgiu. E un pic ciudat faptul că ceilalţi colegi de echipă spun că nu ştiu nimic, n-au văzut nimic. Cînd m-au sunat dimineaţă să-mi spună, am crezut că-i o glumă. Eu sînt în Bucureşti. Poate acesta a fost norocoul meu, că n-am fost şi eu acolo", a declarat Seals.

Condamnaţi în cazul Cozma după doi ani
Şapte persoane au fost condamnate în cazul uciderii lui Marian Cozma: Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au primit închisoare pe viaţă, Ivan Sztojka - 20 de ani, Pal Gabor - 5 ani, Bihari Csaba - 4 ani, fosta concubina a lui Raffael Şandor - 3 ani şi Antalik Laszlo - 2 ani şi 7 luni. Ancheta autorităţilor ungare şi procesul au durat doi ani. Marian Cozma (27 de ani) a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, în faţa unui club din oraşul maghiar Veszprem, românul fiind legitimat la echipa locală. În altercaţiile dintre jucători şi interlopi au mai fost răniţi doi colegi de-ai lui Cozma.

"Le vom interzice sportivilor să mai intre în cluburi şi baruri la ore tîrzii. Va fi o prevedere nouă în contractele lor"
Carmen Tocală, preşedinte FRB

Ambasada SUA, cu ochii pe caz
Diplomaţii americani de la Bucureşti au reacţionat prompt după decesul baschetbalistului legitimat la clubul din Giurgiu. Misiunea diplomatică "repudiază actele de violenţă şi urmăreşte îndeaproape cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni americani", sună precizarea făcută pentru Mediafax.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
jeff69
jeff69  •  13 Octombrie 2011, 19:34

RUSINE Poporului ROMAN ! Sincer vorbind cred ca a devenit cel mai LAS si PERVERS POPOR care-l cunosc ! Vai de viitorul copiilor si nepotilor vostri ! OAMENI care mai aveti bun simt si mindrie in voi , iesiti in strada , intrati peste cei care va terorizeaza si batjocoresc si strivitile capul ! Nu faceti decit DREPTATE gratis , alti sint platiti sa o faca si va tradeaza , si nu luati decit ceea ce va apartine de fapt , si va fost furat , zmuls sau praduit ! DESTEAPTA-TE ROMANE !!! (Cred ca sint inteles desi scriu foarte rar in "Romana" , si inca nu am uitat sa scriu si sa vorbesc ..)

jeff69
jeff69  •  13 Octombrie 2011, 19:29

Dragi ROMANI trebuie cu parere de RAU sa privesc la LASITATEA voastra ( ma bucur ca sint de 25 de ani plecat din TARA MINUNILOR si regret uneori ca nu mai pot retrai putinele momente frumoase petrecute ca si copil acolo ..) si chiar daca ma doare , va meritati soarta ! A-ti votat in ultimi 20 de ani de "N" -ori si va-ti orientat din rau in MAI RAU ! A-ti ajuns acolo incit priviti cum TIGANI va salta ficele si sotiile si le pune la prostituat pentru ei ! CE mai aveti SFINT si CURAT in voi ???? Mai bine o moarte pentru un scop inalt decit o viata in rusine si saracie ! Nu va simtiti GOI si FARA IDEAL in viata fiind batjocoriti de ultimi ANALfabeti ??? Nu va doare inima de

ciocaneanu
ciocaneanu  •  10 Octombrie 2011, 16:58

Ar fi interesant daca americanii, vazind incompetenta si reacredinta politiei, sa ia lucrurile in regie proprie si sa trimita citiva baieti hotariti sa faca o ancheta adevarata si sa-i ia pe tigani la suturi. Daca romanii nu pot sa-si rezolve singuri problemele, sa vina altii mai dibaci s-o faca!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează