GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  BLOGSPORT.RO

Nu Burleanu l-a ucis! Daniel Nanu povestește o întâmplare tulburătoare: "Scrie așa: Simt că am un nod în gât"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 18 noiembrie 2016 09:07

Marele fundaș de marcaj al Generației de Aur s-a prăbușit datorită felului său de a fi, caracterului și încrederii că se poate bate cu adversarii din fotbal și din afara lui

Burnița în octombrie 1992 la Seraing. Eram cel mai tânăr ziarist într-un autorcar luxos, nu mai văzusem un autocar așa luxos, care ducea grupul de gazetari români și ceva invitați ai Federației Române de Fotbal la meciul de tineret Belgia - România. Lucram la "Evenimentul zilei", ziarul care scria despre puii vii și vindea câteva sute de mii de exemplare. Autocarul era cu atât mai luxos cu cât gemea de idoli: Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Țopescu, Fănuș Neagu, Vasile Căbulea, Horia Alexandrescu.

Două chestii am reținut în acea seară: faptul că autostrada Bruxelles - Seraing era luminată cu neoane portocalii și prestația unui fundaș central despre care se spunea că vine de la Satu Mare. Echipa de tineret a pierdut atunci cu 1-0, în ultimul minut. A doua zi, echipa mare, pe arena lui Anderlecht, avea să piardă cu același scor. Ca să fixăm momentul, eram în calificările pentru World Cup '94.

Au trecut câteva luni. Se făcuse iunie 1993. Jucam la Kosice contra, încă, echipei Cehiei și Slovaciei. Cu o zi înainte de meci s-a accidentat Emil Săndoi. Cornel Dinu, selecționerul echipei naționale, l-a aruncat atunci în teren pe băiatul de la Seraing. Așa a debutat în echipa națională, la 21 de ani, Didi Prodan. Juca, din iarna lui 1993, la Steaua. Cehoslovacii au învins cu 5-2, celebrul meci al lui Dubovski, din care fotbalul românesc a rămas cu amintirea unui scor ireal și cu debutul lui Didi.

La Seraing, Prodan a făcut cuplu cu bunul său prieten Tibi Csik. Mai apoi, în nopțile Americii, s-a strâns de braț cu Mihali, cu Belo, cu Gică Popescu. Înainte de Coupe du Monde '98, venea după o accidentare care i-a și influențat cariera. Făceam de gardă la Săftica, scriam pentru ProSportul lui Sârbu, Ioanițoaia și Tolontan.

Anunțarea lotului era pe muchie de cuțit. Didi, primise vestea că nu va merge în Franța, a ieșit dindărătul porților de tablă ale cantonamentului, într-un jeep argintiu, și mi-a făcut semn să o iau după el. A oprit la 20-30 de metri, lângă pădure, pe drumul spre București. "Am oprit pentru Nea Ovidiu și pentru tine. Scrie așa: «Simt că am un nod în gât»". Apoi, a început să plângă.

Didi Prodan ne-a lăsat tuturor un nod în gât. Se spune că Răzvan Burleanu e de vină. Cred totuși că nu Burleanu e principalul vinovat. Didi Prodan a închis nocturna roșie de la Seraing pentru că s-a bătut cu Burleanu și ai lui, la fel cum s-a bătut cu Asprilla și Batistuta. I-a omis pe cei care au stat în spatele și în umbra lui Burleanu. Inima lui mare și caracterul la fel l-au făcut să se bată cu toți până la capăt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
gigelos
gigelos  •  19 Noiembrie 2016, 08:03

Citesc , aflu , ma crucesc . 1998 parca , Didi vrea sa se opereze , jucator important pentru echipa nationala , de ani buni si ce ce intampla . Parca as fi eu ca trebuie s-o operez pe soacra-mea . Vecine nu stii si tu vreun doctor ? Vorbeste cu Galca care stie ca s-a operat Sburlea la un doctor , il mai stiti pe Sburlea ? E bun ? E bun ma !Ce relatii ai tu cu medicul echipei daca te sfatuiesti cu Galca ? Acum vine nea Pompi , parca e ginecolog ,si spune ca nu a fost niciodata bolnav , ca nu stie . Daca saracul Didi nu mai bea de doi ani , si a baut ( de inteles ) minte cine spune ca nu , de fapt a fost treaba lui si a familiei lui, si totusi arata cum arata in ultimul timp ... parea ceva in neregula , nu ? Dumnezeu sa-l ierte dar atatia farisei cati am vazut ... Domnilor in ultimii 20 de ani au fost dati afara milioane de oameni de la servici, au falimentat sute de mii de oameni , muncesc 10 0re pe zi milioane de oameni pe salarii de doi lei , fara a vinde o vila de un milion in Pipera , fara a avea afaceri etc si nu au mai murit . Terminati nemernicilor !

titiduru22
titiduru22  •  19 Noiembrie 2016, 06:33
Postat de neputintafalit pe 18 Noiembrie 2016, 13:55

După ce a fost alungat de la FRF, Prodan a continuat lupta cu cei pe care îi numea securiști și ”gropari” ai fotbalului românesc. Nu a simțit că are colegii de generație alături și s-a simțit izolat, abandonat.

BS !!!

titiduru22
titiduru22  •  19 Noiembrie 2016, 06:31

Au pierdut altii averi si regate.Cata propaganda de parca Prodan era buricul FRF si trebuia sa stea acolo 500 de ani.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close