GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DRAMĂ

Patru opinii categorice despre drama provocată de terorism » De la "e o prostie şi o laşitate să ne ascundem în peşteri din cauza teroriştilor" la "Opriți Euro!"

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 martie 2016 13:35

Atacurile teroriste din Belgia au creat din nou panică în întreaga Europă. Forțele de ordine sunt în alertă după ce mai multe explozii au avut loc marți dimineață, la Bruxelles, și au făcut multe victime: 31 de morți și peste 200 de răniți.

Primele, pe aeroportul Zaventem, apoi la o stație de metrou. Autoritățile belgiene au mai găsit trei centuri explozibile, care urmau să fie detonate.

Editorialiștii Gazetei Sporturilor au scris despre teroarea care continuă să ucidă.

Citiți opiniile, mai jos!

"Suntem loviţi din nou. Dacă vi se pare că li se întâmplă altora şi că eventual "şi-o meritau", este de rău. [...] Vor vui toate reţelele de comunicare, se vor organiza nişte marşuri de solidaritate, oamenii politici nu vor rata prilejul să mai rostească nişte clişee. Francois Hollande a făcut-o deja. La fel ca după nenorocirea de la Bataclan-Paris. Sau ca după Charlie Hebdo. Din nou. Şi din nou se vor găsi deştepţi care să spună tot felul de tâmpenii apropo de vina Occidentului în faţa neprihănitului şi inocentului Orient" -  Citește aici editorialul lui Cristian Geambașu!

 "În mod normal, ajungem fiecare, pe drumul lui, prin metodele lui, la concluzia neprevăzută că viaţa e fragilă. După un atentat terorist, adevărul ăsta ne izbeşte pe toţi deodată, nu pe fiecare pe rând. Astfel de tragedii ne încolonează într-o experienţă comună. [...] Viaţa e treaba noastră, a tuturor. Şi apoi, nu autorităţile sunt ţinta. Pe oamenii de pe stradă vor să-i îngenuncheze teroriştii, nu pe generalii NATO sau pe europarlamentari" - Citește aici editorialul Mariei Andrieș!

Alin Buzărin și Theodor Jumătate au abordat tema organizării EURO 2016 în contextul actual. 

"Peste mai puțin de trei luni se va juca la Paris, la două ceasuri de condus de Bruxelles, dar și la o plimbare de Bataclan. Se va juca la Lille, care e aproape lipit de frontiera belgiană. România va fi actor principal al meciului inaugural, dar la fel de îngrijorați ar fi trebuit să fim și dacă pe Stade de France ar fi pășit în locul nostru Kazahstan, Azerbaidjan sau Israel, ineditele noastre colege de continent. Oare mai are rost ca turneul final Euro 2016 să se mai dispute în Franța?" - Citește aici editorialul lui Alin Buzărin!

"Europa s-a transformat, a devenit odată cu valul migrator islamist terenul de tragere al teroriștilor, toți dezaxații ce strigă „Allah Akbar”, Dumnezeu e mare, pentru a-și legitima masacrele demente.  UEFA ar trebui să uite de bani, de miliardele pe care le-ar pierde dacă Euro n-ar mai avea loc în 2016. Amânați Euro! Sau, mai bine, anulați-l în acest an!" - Citește aici editorialul lui Theodor Jumătate!

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  23 Martie 2016, 15:49
Postat de paulg40 pe 23 Martie 2016, 15:32

Este totuși niște semne de întrebare.Cum naiba se face ca "am auzit vorbe în arabă" sau așa zișii teroriști sunt din prima arabi.Pe toți care media îi arată sunt deja omorâți!?Ce va urma?Cipare obligatorie niște taxe de securitate chipurile pt noi cei mulți și prosti.

Chipare ca in biblie ininte de sfarsitul lumii . scary thought

bvd_magheru
bvd_magheru  •  23 Martie 2016, 15:44

Ghinion iar nu jucam finala

paulg40
paulg40  •  23 Martie 2016, 15:32

Este totuși niște semne de întrebare.Cum naiba se face ca "am auzit vorbe în arabă" sau așa zișii teroriști sunt din prima arabi.Pe toți care media îi arată sunt deja omorâți!?Ce va urma?Cipare obligatorie niște taxe de securitate chipurile pt noi cei mulți și prosti.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează