GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  INDYCAR

Premiul pentru care şi-a riscat viaţa » Specialiştii vor să închidă cursa în care a murit Wheldon

Accidentul în care Dan Wheldon şi-a pierdut viaţa
Accidentul în care Dan Wheldon şi-a pierdut viaţa

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 18 octombrie 2011 11:45

Dan  Wheldon avea peste 360 de kilometri pe oră în momentul impactului. El lupta pentru un premiu tentant: 5 milioane de dolari. Pentru englezul de 33 de ani a fost ultima cursă. Sfîrşită într-un carambol de flăcări, din care nu a putut să-l salveze nimeni. Wheldon a rămas prins la mijloc, iar maşina lui a fost proiectată peste alta şi de acolo într-un gard, unde a luat foc. A fost transportat la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic.

Totul s-a petrecut în turul al 11-lea al cursei de 300 de mile (482 de kilometri). Două maşini s-au lovit la o curbă, antrenînd în haosul de pe pistă pe aproape jumătate din participanţi.

Fostul pilot din IndyCar, Mark Blundell, a declarat: "Cînd eşti la numai cîţiva centimetri de maşina din faţă, rulînd cu 350 de km/h, la o singură greşeală se întîmplă un dezastru"

În cursele de IndyCar, viteza este mult mai mare decît în Formula 1, iar de la moartea lui Ayrton Senna din 1994 de pe circuitul de la imola, patru piloţi din Indy Car au decedat!

Specialiştii spun că această cursă, în care Dan Wheldon şi-a pierdut viaţa, nu ar trebui să mai aibă loc!

Sursa: The Sun

VEZI MAI JOS VIDEO CU MOMENTUL TRAGEDIEI!

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă sfidează TOT! Cum a intrat în restaurant, fără certificat verde! Chelnerița a rămas MASCĂ: 'Ce e aia?!'


Comentarii (1)
addictedtomusic
addictedtomusic  •  18 Octombrie 2011, 12:20

toreadori pe 4 roti :).. asta ar insemna ca orice sport ce implica pericol sa fie interzis

Vezi toate comentariile (1)
Comentează