GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  JEAN PĂDUREANU A MURIT

Primele reacții după decesul lui Pădureanu » Un fost golgeter din Liga 1 recunoaște: "Așa m-a ajutat să îmi iau casă" » Ce spun Sandu și Dragomir

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 decembrie 2016 13:06

Jean Pădureanu a murit azi-noapte, din cauza problemelor grave de sănătate. "Lordul" suferea de un cancer generalizat, la care s-au adăugat și alte boli precum diabet, probleme cardiace și Alzheimer, iar starea lui s-a agravat în ultimele zile.

Mircea Sandu, fostul șef al FRF, și Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, au vorbit despre Jean Pădureanu, cel mai logeviv președinte de club din România.

"A avut un cancer generalizat, în afară de problemele lui mai vechi şi a fost internat în urmă cu 12 zile. Oamenii s-au îngrijit de el, dar era pierdut, ca să zic aşa. E un om care a făcut multe pentru fotbal, chiar dacă mulţi îl condamnă. Ştiu care a fost reacţia lui întotdeauna, el nu a făcut altceva decât să apere interesele clubului său în lupta cu ceilalţi.

Ştiu şi declaraţia lui, că niciodată nu s-a lucrat cu bani, ci cu reciprocităţi. Asta declara, eu nu ştiu altvceva şi trebuie să o luăm ca atare.

Era un om respectat şi nu numai în sport, pentru că a fost corect, a avut respect pentru toată lumea şi atunci a căpătat respect. Şi pe vremea lui mai exista şi fotbal", a spus Sandu la TV Dolce Sport.

"A fost un bărbat puternic, un gentleman în comportament, cu educaţie aleasă. Nu a supărat pe nimeni niciodată. A fost unul dintre cei mai buni conducători ai fotbalului românesc, de o bunătate rară, a ajutat pe toată lumea. A murit sărac lipit pământului, iar tot ce a avut a dat fotbalului.

A ţinut 23 de ani Bistriţa în prima ligă numai pe spinarea lui. E o pierderea mare, dar vârsta şi boala nu iartă pe nimeni. A fost şi criticat, dar este el criticat mereu preşedintele ţării. Lumea fotbalului este mereu în atenţie şi dacă nu se vorbeşte de tine eşti un nimeni", a spus Dragomir la news.ro.

"AȘA MI-AM LUAT PRIMA CASA"

Marian Savu, fost golgeter în Liga 1, a povestit cum Jean Pădureanu l-a adus la Rapid și cum i-a dat salariul în avans, pe un an, pentru a-și lua casă.

"Îmi aduc aminte de câte ori a încercat să mă transfere la Bistrița, dar întotdeauna s-a lovit de refuzul meu. Până la urmă a reușit să mă ia la Rapid. M-a pus să semnez contractul într-o zi de marți și mi-a promis că joi voi primii banii, ceea ce s-a și întâmplat.

La club am avut o surpriză pe care nu am să o uit toata viața mea. Mi-a dat salariul în avans pe un an și m-a sfătuit să merg să-mi cumpăr casă. Astfel mi-am cumparat prima casă din viața mea.

Mulțumim Jean Pădureanu pentru tot ce ai făcut pentru fotbalul românesc", a scris Marina Savu pe pagina lui de facebook.

Figură extrem de controversată, Jean Pădureanu a fost apreciat pe de o parte pentru că a ținut în viață un club mic, Gloria Bistrița, care a jucat în Liga 1 vreme de 22 de ani. A fost în conducerea clubului, cu mici întreruperi, din 1966 până în 2013.

Pe de altă parte, Pădureanu a fost considerat tatăl "Cooperativei" și acuzat că, ani la rând, a coordonat mașinăria meciurilor trucate din România, apogeul fiind atins în anii '90-2000.

Citește și: Ultimul interviu acordat de "Lord" pentru GSP: povești despre închisoare și mari probleme de sănătate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ill7ven
ill7ven  •  30 Decembrie 2016, 16:06

Cine redacteaza articolele la ora asta - mai usor cu macheala, ca iese rau! :-)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează