GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

Rivali, dar buni prieteni » Pele: "Îl plîng pe fratele meu, Eusebio"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 06 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 06 ianuarie 2014 12:07

Fostul internaţional brazilian Pele (73 de ani) a scris, pe Twitter, că îl plînge pe "fratele" său, portughezul Eusebio, care a încetat din viaţă în noaptea de sîmbătă spre duminică, la Lisabona, la vîrsta de 71 de ani.

"Îl plîng pe fratele meu, Eusebio. Am devenit prieteni în Anglia, la Cupa Mondială din 1966. Ultima dată l-am văzut la meciul Brazilia - Portugalia, la Boston. Condoleanţe familiei sale. Dumnezeu să îl primească cu braţele deschise", a scris Pele.

Fostul atacant portughez Eusebio a murit din cauza unui stop cardiorespirator. Eusebio a fost spitalizat de mai multe ori din cauza problemelor de sănătate. În iunie 2012, el a fost internat la spitalul Da Luz din Lisabona, din cauza unui accident vascular cerebral.

Considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, Eusebio, supranumit "Pantera Neagră", s-a născut la 25 ianuarie 1942, în Mozambic.

A cîştigat de 11 ori campionatul cu Benfica, de cinci ori Cupa Portugaliei  şi Cupa Campionilor Europeni.

El a ocupat locul trei cu naţionala Portugaliei la Cupa Mondială din 1966, fiind golgheterul competiţiei cu nouă reuşite. Câştigător al Balonului de Aur în 1965, el a fost desemnat de două ori cel mai bun marcator european.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează