GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DISPARIȚIE

S-a stins Nicu Munteanu! » "Mergea la meciuri și la Operă cu aceeași pasiune”

Articol de GSP - Publicat joi, 07 aprilie 2016 00:00

Ieri a murit, la Munchen, Nicu Munteanu, ziaristul care redacta buletinul de știri sportive al Europei libere.

Știrea a venit la redacție, prin telefon, de la Munchen.

"Nicu a murit la 93 de ani. Făcea gazetărie sportivă de 70 de ani. Vă rog anunțați-i pe cititorii Gazetei Sporturilor, unde a scris o vreme", ne-a spus soția lui Nicolae Munteanu.

Nicolae Munteanu a intrat într-o redacție la 20 de ani și n-a ieșit, de fapt, niciodată. A scris la Agerpres, la România liberă și la Gazeta Sporturilor.

Cei care ascultau Europa liberă și-l amintesc drept realizatorul rubricii de sport în cei mai grei ani ai comunismului din țară. Era coleg cu un alt jurnalist cu numele de Munteanu, Nicolai Constantin Munteanu, mai tânăr cu 20 de ani decât ziaristul sportiv.

"A fost un jurnalist clasic de sport. Sobru, atent și dăruit. Scotea câte un măr din geanta de ziarist și spunea că trăiește sănătos și că ne va îngropa pe toți. Aproape că a reușit", își amintește Emil Hurezeanu, fostul lui coleg de la Europa liberă și ambasadorul României în Germania.

"Era un meloman desăvârșit. Mergea la meciuri și la Operă cu aceeași pasiune", adaugă Hurezeanu.

Băiatul lui, Al Munteanu, este unul dintre cei mai cunoscuți producători muzicali din Germania.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează