GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

Tragedie în fotbalul internaţional » Antrenorul care a învins Franţa la Campionatul Mondial a murit

Articol de GSP - Publicat marti, 15 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 15 octombrie 2013 12:18

Antrenorul francez Bruno Metsu, fost selecţioner al Senegalului, a decedat, în noaptea de luni spre marţi, la vîrsta de 59 de ani, după ce a suferit de cancer, informeză Mediafax.

"A decedat în această noapte, la ora 03.30 (n.r. - ora locală). Sînt devastat. Bruno avea totul pentru a fi fericit, o carieră profesională de excepţie, bani, totul pentru a fi fericit împreună cu soţia sa şi cu copiii lui, apoi cancerul a cîştigat. Este de necrezut", a declarat directorul executiv al clubului de baschet BCM Gravelines-Dunkerque, Herve Beddeleem, un prieten al lui Metsu, pentru publicaţia La Voix du Nord.

În iulie, Metsu a dezvăluit într-un interviu acordat L'Equipe că a aflat într-un mod brutal că suferă de cancer după ce s-a simţit rău la un meci. "Am fost să fac nişte analize de sînge şi medicii m-au anunţat fără ocolişuri: «Suferiţi de cancer în fază terminală. Aveţi cancer la colon, la ficat şi la plămîni». Mi-au dat trei luni. Şocul a fost enorm", a mărturist el atunci.

Bruno Metsu a condus naţionala Senegalului în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2002, învingând reprezentativa Franţei, campioana mondială en titre, în meciul de deschidere.

După ce a pregătit Senegalul, Metsu, fost mijlocaş, a antrenat echipe naţionale şi de club din Zona Golfului. El a cîştigat Cupa Naţiunilor Golfului cu Emiratele Arabe Unite, în 2007, şi şi-a încheiat cariera de antrenor în Qatar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
quittaro
quittaro  •  15 Octombrie 2013, 16:42

Dumnezeu să îl odihnească în pace, s-a dus prea devreme! Cum naibii de nu și-a făcut periodic un control medical de s-a trezit deodată cu cancer la colon, ficat și plămâni??

giussybaratky23
giussybaratky23  •  15 Octombrie 2013, 15:57

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Imi aduc aminte cu mare placere de victoria Senegalului cu Franta la Mondialul din 2002.

raul4steaua
raul4steaua  •  15 Octombrie 2013, 14:50

Odihneasca-se in pace.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează