GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  NAŢIONALA HOMLESS-ILOR

Ucis după antrenament » Decarul naţionalei homeless-ilor, înjunghiat în inimă!

Loredan Bulgariu era decarul naționalei oamenilor fără adăpost +1   FOTO
Loredan Bulgariu era decarul naționalei oamenilor fără adăpost

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iulie 2012 17:47

Un tînăr extrem de talentat, numărul 10 în echipa României a oamenilor fără adăpost, care urma să ajungă în octombrie la turneul final mondial din Mexic, a fost înjunghiat letal chiar în centrul Timişoarei


Loredan Bulgariu a împlinit 18 ani în urmă cu numai două luni, dar era unul dintre cei mai talentaţi jucători pe care îi avea la dispoziţie tehnicianul Mihai Rusos. Puştiul făcea minuni în atacul naţionalei României a homeless-ilor, care se pregăteşte de campionatul Mondial din Mexic, ce va avea loc în octombrie. "Era extrem de bucuros că va îmbrăca tricoul naţionalei şi că i se va cînta imnul", a dezvăluit antrenorul său, care a rămas înmărmurit la aflarea veştii că elevul său a fost ucis.

În urmă cu doar trei săptămîni, Loredan a aflat că tatăl său a decedat. A trecut cu greu peste această dramă, singurul loc în care mai uita de suferinţă şi de viaţa grea pe care o ducea fiind terenul de fotbal. "Punea suflet de fiecare dată cînd intra în teren. A fost unul dintre cei mai talentaţi jucători pe care îi aveam în echipă, un băiat cu foarte mult bun-simţ. N-a spus vreodată un cuvînt urît faţă de nimeni", completează Mihai Rusos.

Înjunghiat în inimă
Loredan şi-a petrecut seara de luni pe terenul de fotbal, echipa pregătindu-se pentru un turneu în Ungaria, la Gyor. La final l-a rugat pe antrenor să îl ia la muncă a doua zi pentru a avea bani de buzunar atunci cînd va ajunge în Ungaria. "Trebuia să mergem să facem curat în curtea unui om de afaceri. Era încîntat că nu va pleca cu buzunarele goale. Cînd ne-am despărţit mi-a spus că pleacă puţin în oraş. Urma să ne revedem a doua zi", a dezvăluit Rusos.

Loredan a plecat în Complexul Studenţesc din Timişoara, iar apoi s-a îndreptat spre centrul oraşului. Aici s-a întîlnit cu agresorul său, în vîrstă de 21 de ani, care ieşise ultima oară din închisoare chiar cînd tatăl lui Loredan decedase, în urmă cu 20 de zile! Poliţia spune că neînţelegerile au pornit din cauza unor fete care îl însoţeau pe presupusul criminal, acestea fiind chiar cele care, îngrozite, într-un final au chemat ambulanţa. Agresorul l-a înjunghiat iniţial pe fratele lui Loredan, iar apoi s-a năpustit asupra fotbalistului, înfigîndu-i un cuţit de bucătărie în spate şi apoi direct în inimă. La ora 2:00 dimineaţa, Loredan s-a prăbuşit chiar în faţa Catedralei, unde şi-a dat şi ultima suflare.

Dormea în trenuri
Cu o copilărie extrem de grea în satul Pesac, de unde era originar, Loredan a hotărît să-şi urmeze fratele şi să-şi ducă veacul pe străzile din Timişoara. Venise în oraş în urmă cu 5 ani, dar nu a găsit ceea ce aşteptase. A ajuns să doarmă în gară, care seara devenea singura sa casă. "Mergeam în fiecare noapte după ora 12:00 şi ne uitam ce trenuri staţionează. Acolo intram într-un compartiment şi încercam să furăm cîteva ore de somn", a explicat cel mai bun prieten al puştiului. Singura consolare pentru fratele lui Loredan, care acum este internat în spital după ce cuţitul i-a atins un plămîn, este faptul că agresorul a fost prins la o oră de la comiterea faptei. Identitatea lui nu a fost dezvăluită pentru moment, dar el riscă 20 de ani de închisoare, fiind recidivist după ce a mai stat după gratii pentru viol, furt şi conducere fără permis.

Adversar cu criminalul!
Deşi pare un scenariu halucinant, în urmă cu cîteva luni, Loredan s-a aflat faţă în faţă cu criminalul său, cînd naţionala oamenilor fără adăpost a jucat un meci amical cu deţinuţii din penitenciarul de la Buziaş: "Eu nu pot să îmi dau seama cine este criminalul, dar prietenii lui de pe stradă mi-au spus că acum cîteva luni echipa noastră a jucat împotriva lui la Buziaş. Nici nu ştii pe cine ai în faţă", a spus antrenorul lui Loredan.

"A fost un băiat foarte ascultător şi liniştit. Mi s-a rupt sufletul cînd am aflat vestea. Oricum avea o viaţă groaznică, uneori nu îl mai înţeleg nici pe Dumnezeu" - Mihai Rusos, antrenor naţionala homeless

"A plîns de bucurie în ziua în care a reuşit să-şi facă buletinul, pentru că avea în mînă confirmarea că va pleca la Campionatul Mondial din Mexic" - Mihai Rusos, antrenor naţionala homeless

"Vorbea toată ziua despre fotbal. Era încîntat cînd venea ziua de antrenament, radia de fericire. Vom juca pentru el în Mexic" - Virgil, prietenul lui Loredan

"Suspectul a fost reţinut pentru omor deosebit de grav" - Mădălina Mezdrea, purtător de cuvînt al IPJ Timiş.

- de 8 luni Loredan făcea parte din naţionala oamenilor fără adăpost

- 10 era numărul pe care atacantul îl purta pe tricou

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
zen1
zen1  •  19 Iulie 2012, 09:36
Postat de darby_84 pe 18 Iulie 2012, 19:34

Bai papagalule...vb. aici de puscariasi si de oameni ai strazi. Din pacate Romania a creat asa ceva si in Banat. Ptr. tine mitic ironic...daca vrei sa vezi civilizatie si sa te comporti ca un european vino in Timisoara. Dar sa vi numai in trecere ca suntem satui de ai ca tine care vin si nu mai pleaca. CAMERA DE CAMIN nu este acasa !!!

Aham, si in Europa se scrie "vi" in loc de "vii"? Ca sa nu ma mai iau si de semnele de punctuatie. Tare obositoare si penibile sunt speciile agramate de teapa ta! Nici nu stiu de ce m-am mai obosit sa-ti raspund...

and1pad
and1pad  •  19 Iulie 2012, 03:13

dc tre sa moara cineva ca sa deschida gura altcineva...fara sa faca tot NIMIC...va treziti vorbind ca niste marleti cand ar trebui toate comm sa fie goale pt un moment de reculegere, pt un "boschetar" care a avut a doua nesansa a vietii...ganditi de 2 ori inainte sa va scuipati si sa va spurcati...tigan boschetar roman...om "a fost" si cine stie daca va mai fi...odihnestete in pace!

pexibaniaz
pexibaniaz  •  19 Iulie 2012, 00:49
Postat de darby_84 pe 18 Iulie 2012, 19:34

Bai papagalule...vb. aici de puscariasi si de oameni ai strazi. Din pacate Romania a creat asa ceva si in Banat. Ptr. tine mitic ironic...daca vrei sa vezi civilizatie si sa te comporti ca un european vino in Timisoara. Dar sa vi numai in trecere ca suntem satui de ai ca tine care vin si nu mai pleaca. CAMERA DE CAMIN nu este acasa !!!

Un singur lucru iti spun: la m.u.ie. cu tot cu educatia voastra!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează