GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

UPDATE Fotbaliștii lui Dinamo vor juca în memoria Alexandrei, o fetiță de un an și 7 luni care a murit în brațele mamei după turul spitalelor! Dosar penal deschis în acest caz

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 11 august 2016 15:22

Conform Digi 24, Parchetul General s-a autosesizat în urma decesului fetiței, iar dosarul va ajunge pe masa unui parchet de pe lângă o judecătorie din București, în cazul în care acest lucru va fi necesar.

UPDATE

Părinții acuză medicii de malpraxis, în timp ce președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, susține că părinții ar fi refuzat internarea și au plecat cu fetița din spital, sub semnătură.

Articolul inițial publicat aseară pe GSP.ro: 

Cei de la  Dinamo au pătruns pe teren la meciul din Gruia, cu CFR (0-0), cu un banner pe care era scris: "Alături de Crețu".

Vor să repete gestul mâine, cu Voluntariul, în Cupa Ligii, pentru a-și arăta atașamentul față de familia unuia dintre suporterii clubului, Alexandru Iulian Cernea, lovită de drama dispariției fetiței cuplului. Fotbaliștii lui Andone vor să dedice mâine victoria familiei îndoliate.

Răceală normală, reacții anormale

Povestea este îngrozitoare, probabil, mulți dintre noi am trecut prin situații oarecum similare, iar tatălui i-a fost teribil de greu să relateze ceea ce s-a întâmplat, de la capelă, la capul micuței pe care o înmormântează mâine.

Alexandra Maria Cernea, un an și 7 luni, a făcut febră joi seară. "Am mers la Budimex și era o coadă de nedescris acolo. Fata era moleșită și nu putea aștepta două ore până ne venea rândul la o coadă imensă. Așa că am mers la MedLife Pipera. Diagnosticul a fost amigdalită acută. Doctorii mi-au prescris nurofen și panadol pentru copii. Fetița a stat pe antitermice până sâmbătă, însă starea ei nu se ameliora. Temperatură 38, 5 - 39. I-am dat medicamentația prescrisă de doctori.

Duminică, medicul de familie mi-a spus să merg la "Victor Babeș". Am stat 20 de minute cu acte de semnat, apoi au controlat-o pe cea mică. Ținând cont de ce viruși și de ce nebunii sunt în spital, am întrebat dacă e obligatoriu sau e neapărat necesar să rămână acolo. Am semnat că o iau acasă, mi-au zis că nu e niciun pericol, mi-au prescris o altă rețetă cu antitermice. "Dacă se înrăutățește starea ei, vă întoarceți la noi!".

Fata se simțea tot mai rău, moleșită, febră. M-am întors la spitalul "Victor Babeș". Iar un sfert de oră de semnat hârtii. Mi-au spus că laboratorul nu e deschis duminica, așa că i-au pus o branulă cu glucoză", a spus bărbatul.

Două ore de RESUSCITARE în van

Pauză de câteva secunde. Cât o viață de om. "Fata era în brațele mamei ei, i-au băgat glucoza, iar cea mică a intrat într-o stare de șoc. Urlete, medicii strigau alți medici, au încercat două ore s-o resusciteze. Nimic! Totul s-a dus, viața, viitorul meu. Unicul meu copil! Au sunat să vină salvarea de la Budimex, nu s-a mai întâmplat nimic. S-a ales praful de tot, mâine, joi, o înmormântăm la Cimitirul Giulești".

Lacrimi de durere și de miliarde de nervi, în zadar. "Nu vreau răzbunare, nu mă mai interesează nimic. Nu vreau circ! Nimic și nimeni nu mai pot schimba situația, ea nu se mai întoarce! Dar vreau să trag un semnal de alarmă, doresc ca să se schimbe ceva. Se poate? Aude cineva?". Cuvintele bărbatului se pierd în recele capelei, lovindu-se undeva, departe, de pereții udați de lacrimi.

"Raportul preliminar de la IML spune: "Moarte nedeterminată". Adică nu a fost găsit niciun organ afectat. O să mai fie un raport detaliat în două săptămâni. Vă dați seama că acel copil a murit de la răceală, de la "un roșu în gât"?!"
Alexandru Iulian Cernea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (62)
892332117538798
Lidia Grigoras  •  13 August 2016, 15:31

Nepotelul meu a murit la spital particular conditii de hotel 5*****ingrijire si asistenta medicala sub orice critica deci sa nu acuzam doar spitalele de stat poate ca acolo sunt mai buni medici decat toti calaii din spitalele private . Daca ne uitam cu ce masini bengoase circula ,in ce vile luxoase locuiesc si vacante exotice isi fac atunci am intelege ca pe medici(marea majoritate)nu-i intereseaza decat banii si titlul lor de doctori iar viata pacientului ptr ei e un gunoi. Sistemul tot de sanatate e de *** si nu se face nimic in sensul asta. Mor copii pe banda rulanta mor adulti iar colegiul medicilor ii absolva pe toti medicii criminali dandu-le avertisment sau ceva acolo dedoi bani sa ne inchida gura. In aceasta tara traim si mi-e rusine ca fac parte din ea. O urasc si doar pot spune sincere condoleante familiilor indoliate asa cum sunt si eu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1222291881138141
Aura Gavrila  •  12 August 2016, 13:13

Este groaznic ce groznic e putin spus ce li s-a intamplat acestui copil. Vreau sa trag un semnal de alarma NU M-AI REFUZATI INTERNAREA. SPITALELE DE STAT SUNT PRAF PRAF PRAF, DAR MERGETI LA PARTICULAR SI INTERNATIVA DACA VA E FRICA DE MIZERIA+BOLILE DIN SPITALELE DE STAT CHIAR CU RISCUL DE A FACE IMPRUMUT IN BSNCA PT A AVHITA MACAR O NOAPTE DE INTERNARE LA PARTICULAR. Nu m-a intelegeti gresir , dar in spitalele de stat ne internam raciti si ne externam cu enterocolite daca nu murim in spital. Orice am face ne lunptam cu morile de vant NIMENI NU NE BAGA IN SEAMA. IMI PARE RAU DACA AM ZIS CEVA GRESIT DAR SI EU AM O BUBURUZA DE UN AN SI 3 LUNI. CONDOLEANTE FAMILIEI SI DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE.

183863178698023
Geanina Florin  •  12 August 2016, 00:24
Postat de nope pe 11 August 2016, 16:20

tu ori esti prost , ori esti nebun. "strategie de marketing" inseamna ca ar scoate bani din moarte bietei fete. te rog citeste-te inainte de a posta ceva.

Alooo,doamne fereste!! Pacat ca exista oameni fara suflet, care nu sunt in stare sa gandeasca si isi da cu parerea in nestiinta... spitalele din București sunt jalnice , de acolo pleci mai bolnav de cat te duci !! Baiatu meu a fost operat si dupa ce am iesit cu el din spital ce crezi m am intors a 2 zi cu septicemie !!!! Despre ce vorbim? Am fost cu el acum o luna cu varsaturi .. nu stiau ce are !!! Ma pus sa raman internata cu el pe perfuzi , nu am acceptat, am plecat si a doua zi la prima ora am fost acolo deoarece in accea noapte nu era nimeni in stare sa afle ce are,a 2 zi ce crezi a avut o indigestie .. e si daca ramaneam eu internata ??? Nu mai vb fara cap!!!

Vezi toate comentariile (62)
Comentează
Close