Articol de - Publicat marti, 17 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 10:10

Logodnica portarului Belardi, cel mai bun amic al jucătorului răpus de un stop cardiac în timpul meciului de la Pescara, l-a cunoscut îndeaproape pe mijlocaşul lui Livorno


Încă o tragedie a cutremurat sîmbătă fotbalul mondial după cazul Muamba. La patru săptămîni de la drama prin care a trecut mijlocaşul lui Bolton, Piermario Morosini a murit la 25 de ani, tot pe teren. Inima mijlocaşului, împrumutat de Udinese la Livorno, a cedat în minutul 31 al jocului de la Pescara şi n-a mai vrut să bată, în ciuda eforturilor medicilor, oprind întreg fotbalul italian!

VIDEO: Momentul tragic în care Morosini se prăbuşeşte pe gazon

Printre cei mai şocaţi de îngrozitoarea veste sînt foştii săi colegi de la Udine, dar şi o româncă. Voleibalista Carmen Ţurlea l-a cunoscut foarte bine pe ex-internaţionalul italian de tineret. A locuit 6 luni cu Piermario, pe care l-a găzduit logodnicul acesteia, Belardi, în prima jumătate din 2011. "Era ca un frate mai mic pentru noi. Eram foarte ataşată şi de Anna, iubita lui, care juca volei în Serie B. Eu şi Emanuele vom încerca să fim aproape de Anna, este foarte tînără. Aşa vom face şi cu sora lui Piermario", a mărturisit sportiva de 36 de ani, în "Gazzetta dello Sport".


"E o tragedie, îmi vine să mă las. Era cel mai curat suflet pe care l-am cunoscut şi o persoană extraordinară. Piermario n-a avut niciodată probleme şi era sănătos tun"
Emanuele Belardi, logodnicul lui Carmen Ţurlea

Frumoasă şi valoroasă
La 36 de ani, Carmen-Marinela Ţurlea rămîne una dintre cele mai valoroase şi, totodată, frumoase voleibaliste din Italia. Legitimată la echipa de primă ligă Rebecchi Piacenza, a jucat la alte 7 cluburi peninsulare din 1997. Fosta rapidistă este titulară în "naţionala" României din 1995 şi, în afară de Cupa CEV (2010), Carmen are în palmares un titlu (2002) şi Cupa Italiei (2006). A fost aleasă cea mai bună realizatoare a campionatului italian în 2007-2008, pe cînd evolua la Unicom Starker Kerakoll Sassuolo.

Di Natale îi ia sora invalidă în custodie!
Căpitanul lui Udinese a făcut un gest emoţionant în memoria bunului său prieten Morosini. Di Natale va prelua custodia Mariei Carla, sora cu dizabilităţi a lui Piermario, rămasă singură pe lume: "Eu mi-am pierdut mama acum 4 ani, iar el, care trecuse prin asta, mi-a fost aproape. Îşi dorea enorm să trăiască şi s-aibă succes, pentru familia pe care n-o mai avea, pentru sora lui".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”