NEWSLETTER  »  AGENDA SPORTIVĂ A SĂPTĂMÂNII 15-21 APRILIE 2024

Aflăm semifinalele Ligii Campionilor + Derby-ul FCSB - Rapid

Articol de GSP - Publicat luni, 15 aprilie 2024 07:00

Am adunat pentru voi în acest newsletter cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii care abia a început. În „meniu” avem bătăliile crâncene pentru careul de ași din UCL, Europa League, Conference, primele dueluri de pe tabloul principal al Țiriac Open, El Clasico, derby-ul FCSB - Rapid și multe altele. Totul, mai jos.

LUNI, 15 aprilie

Serie A / 19:30 / Fiorentina - Genoa. Viola continuă lupta pe trei fronturi și vine după nulul cu Plzen din Conference League, din "sferturi". De pe locul 4 la începutul anului a ajuns pe 10, însă poate prinde o poziție europeană, mai ales că are și o restanță.

Premier League / 22:00 / Chelsea - Everton. În derivă la mijlocul clasamentului, Chelsea are o suită de șapte partide fără eșec și are talentul de a se încurca în fața echipelor mici. "Caramelele" au iar mari griji la retrogradare, după ce au mai fost depunctate cu -2.

TENIS / Țiriac Open / 11:00 / Încep meciurile de pe tabloul principal la turneul ATP 250 de la București, care revine în Capitală după 8 ani și la care participă nume mari, precum Stan Wawrinka, Richard Gasquet, Denis Shapovalov, David Goffin.

Aflăm semifinalele Ligii Campionilor + Derby-ul FCSB - Rapid
Denis Shapovalov

MARȚI, 16 aprilie

Liga Campionilor / 22:00 / Barcelona - PSG. Grație succesului (3-2) de la Paris, Barca pleacă favorită la accesul în semifinalele Ligii. Multe vor depinde de cum va juca Mbappe, invizibil în tur, și de strategia făcută de Luis Enrique, învins de Xavi, cel pe care l-a subestimat.

Liga Campionilor / 22:00 / Dortmund - Atletico. Borussia are de refăcut handicapul minim (1-2) din tur contra unei echipe care a eliminat liderul Seriei A. Trupa lui Simeone a legat trei victorii și luptă să nu piardă al patrulea loc din LaLiga, râvnit și de Bilbao.

MIERCURI, 17 aprilie

Liga Campionilor / 22:00 / Manchester City - Real Madrid. După blockbuster-ul de pe Bernabeu, campioana lumii încearcă să o elimine pe Real pentru al doilea sezon la rând. "Cetățenii" au o superserie de 27 de partide fără înfrângere în toate competițiile.

Liga Campionilor / 22:00 / Bayern - Arsenal. Rămași numai cu un singur obiectiv, bavarezii au viață grea cu liderul din Premier League. "Tunarii" nu au pierdut decât o dată în ultimele 14 jocuri (0-1 cu Porto), dar n-au învins decât într-un meci din ultimele 5 deplasări în Ligă.

Aflăm semifinalele Ligii Campionilor + Derby-ul FCSB - Rapid

JOI, 18 aprilie

Europa League / 22:00 / Atalanta - Liverpool. Gașca din Bergamo visează să elimine o favorită la trofeu după rezultatul excelent de pe Anfield (3-0). Liverpool a pierdut două din cele patru deplasări în Europa în acest sezon, în timp ce Atalanta are un singur eșec pe teren propriu în ultimele 12 meciuri!

Europa League / 22:00 / AS Roma - AC Milan. Derbyul italian din "sferturile" UEL îi găsește pe giallorossi cu avantajul minim (1-0) cucerit pe San Siro, care a rupt suita de șapte victorii ale Milanului. Roma nu mai învinsese "Diavolul" milanist din octombrie 2019, de-acum 9 confruntări directe!

Conference League / 22:00 / PAOK - FC Bruges. Răzvan Lucescu caută să recupereze dezavantajul (0-1) din Belgia și să ducă PAOK în semifinale. Echipa greacă are 5 victorii și 3 egaluri în 8 înfruntări la Salonic în Conference. Bruges a cedat de două ori "afară" în acest sezon european.

VINERI, 19 aprilie

Serie A / 19:30 / Genoa - Lazio. Înfrântă și în derbyul capitolin și cu antrenor nou, Lazio are un parcurs slab în Serie A, după ce-n ediția anterioară terminase pe 2. Ajunsă în "optimile" Ligii, acum riscă să vadă cupele europene la televizor dacă nu ia Cupa. Genoa e lipsită de griji și tocmai de aceea e un adversar periculos.

Serie A / 21:45 / Cagliari - Juventus. Sarzii au patru partide fără eșec acasă în campionat și vor să se mai depărteze de zona cu emoții la retrogradare. Juventus vine după derbyul cu Toro și nu a mai cedat împotriva lui Cagliari din iulie 2020, 0-2 la Cagliari.

SÂMBĂTĂ, 20 aprilie

Superliga / Play-out / 17:30 / FCU Craiova - Dinamo. Cine scapă? Duel crucial în lupta pentru evitarea retrogradării.

Superliga / Play-off / 20:30 / FCSB - Rapid. Roș-albaștrii vor revanșa în fața giuleștenilor, înainte să deschidă oficial șampania de campioni.

Aflăm semifinalele Ligii Campionilor + Derby-ul FCSB - Rapid

Premier League / 21:30 / Wolverhampton - Arsenal. Trupa lui Arteta continuă seria meciurilor grele, după cele cu Villa și Bayern și-naintea derbyului cu Chelsea. "Lupii" au trei jocuri la rând acasă în Premier și vor să rupă lanțul de cinci înfrângeri cu Arsenal.

DUMINICĂ, 21 aprilie

Bundesliga / 18:30 / Dortmund - Leverkusen. Noua campioană a Germaniei nu a mai bătut-o pe Borussia din februarie 2022 și-n tur a remizat la Leverkusen (1-1). "Galben-negrii" se luptă cu RB Leipzig pentru ultimul loc de Ligă al Bundesligii și nu își permit pași greșiți.

Premier League / 18:30 / Fulham - Liverpool. The Reds vor să se despartă de Klopp cu un titlu și de aceea orice punct e prețios. Partida cu Fulham vine după returul cu Atalanta din Europa League și este contra unui adversar cu care a remizat în ultimele 3 dueluri directe.

LaLiga / 22:00 / Real Madrid - Barcelona. El Clasico e ultima șansă a campioanei în exercițiu de a mai strânge clasamentul. Dar Madridul are patru succese consecutive acasă în LaLiga și vine după ce a învins-o de două ori în acest sezon pe Barcelona, 4-1 în Supercupă și 2-1 în campionat.

Aflăm semifinalele Ligii Campionilor + Derby-ul FCSB - Rapid

FORMULA 1 / Marele Premiu al Chinei / 10:00 / Red Bull a revenit în forță în cursa precedentă, cea din Japonia, și pare să își fi reînnodat supremația cu Max Verstappen în frunte. Rămâne de văzut cum vor reacționa și celelalte echipe pentru a prinde un loc pe podium.

HANDBAL / EHF European Cup / 22:30 / Valur – CS Minaur Baia Mare. Băimărenii dispută meciul tur al semifinalelor la Reykjavik, contra islandezilor de la Valur, sperând într-un rezultat bun în perspectiva manșei secunde de acasă.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează