INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VIOLENȚE

11 arestări, 55.000 de euro amenzi și 3-0 la „masa verde”, după violențele din derby!

Articol de - Publicat sambata, 30 octombrie 2021 13:18 / Actualizat sambata, 30 octombrie 2021 13:44

Ultrașii care s-au bătut cu sălbăticie la Trnava pe 17 octombrie riscă până la trei ani de închisoare. Slovan Bratislava a câștigat meciul cu Spartak, abandonat în minutul 15, cu 3-0 și e lider în Slovacia. 

S-au dictat pedepsele pentru incidentele teribile de la derbyul Slovaciei disputat pe 17 octombrie, cazul ajungând și la Consiliul național pentru instrucție, știință, tineret și sport al Republicii. 

Comisia de Disciplină a federației (SFZ) a sancționat cu pierderea la „masa verde" (0-3) a meciului de către echipa organizatoare, Spartak Trnava, care a fost amendată cu 35.000 de euro, în vreme ce Slovan Bratislava va trebui să plătească 20.000 de euro.

Interdicții drastice pentru spectatori

În plus, Spartak e obligată să dispute următoarele trei meciuri de campionat cu porțile închise, având posibilitatea de a permite doar accesul spectatorilor sub 15 ani, iar suporterii celor de la Slovan au primit interdicție de a face deplasarea la viitoarele patru întâlniri. 

Poliția a operat 11 arestări din rândul ultrașilor, cu vârste între 23 și 46 de ani. „Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la trei ani de închisoare. Cercetările continuă și ancheta nu s-a finalizat", a anunțat Zlatica Antalová, purtătorul de cuvând al poliției din Trnava.

+1 FOTO

„E o zi tristă pentru fotbalul din Slovacia"

Fanaticii cu cagule ai lui Spartak Trnava și Slovan Bratislava au invadat terenul și s-au bătut cu o sălbăticie nemaivăzută. Cu pumnii, cu picioarele. Unii au fost loviți până când n-au mai mișcat. Doar intervenția scutierilor au oprit incidentele pe stadion.

Meciul s-a terminat când de-abia începuse. În minutul 15, arbitrul a trimis de urgență jucătorii la vestiare și a suspendat derbyul definitiv. „A fost o zi tristă pentru fotbalul nostru", a declarat fostul internațional Robert Vittek, ex-Slovan. 

„Ar fi trebuit să cântăm în derby și noi căutăm vinovații. Toate pregătirile făcute înaintea meciului au fost ruinate de niște primitivi".

Slovan și Spartak ocupă primele două poziții ale clasamentului în Slovacia, iar prima se poate desprinde la șase puncte avans dacă va câștiga partida de mâine, de la Trenčín. Spartak Trnava a eliminat-o pe Sepsi în această vară în turul 3 preliminar al Conference League, după ce 1-1 în timpul regulamentar și, 4-3  la loviturile de departajare.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Interes pentru Eden Hazard din Premier League. Îl vor Chelsea și Newcastle

Blochează numirea lui Xavi la Barcelona! » Comunicat de ultimă oră

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  30 Octombrie 2021, 19:33

poftim...si la noi pt o petarda suspenda, amendeaza si inchid fara spectatori, si astia si-au cautat un loc de bataie exact pe teren , in timpul meciului!!!

leu.mr
leu.mr  •  30 Octombrie 2021, 16:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotzel
robotzel  •  30 Octombrie 2021, 15:03

Ia te uită. Și în alte țări se oprește meciul și 3-0 pentru că suporterii sunt violenți? Ce spun ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează