INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

VIDEO Se împlinesc 25 de ani de la golul fabulos marcat din lovitură liberă de Roberto Carlos

Roberto Carlos // Foto: Getty Images
Roberto Carlos // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2022 16:30 / Actualizat vineri, 03 iunie 2022 18:21

Se aniversează astăzi un sfert de secol de la cea mai bună execuție a unei lovituri libere „directe”, ce-i aparține brazilianului Roberto Carlos (49 de ani) campion mondial în 2002. Un șut cu un efect incredibil!

„Bomba inteligentă”, cum a fost numită de specialiști, a și fost obiectul unor studii științifice, care au încercat să explice golul „imposibil” din meciul Franța - Brazilia 1-1 în 1997, disputat la Lyon în cadrul „Le Tournoi”. 

„Se întâmplă numai o dată în viață. Vom mai vedea goluri asemănătoare, dar la fel, niciodată! Cred că a fost unul dintre cele mai importante din carieră. Barthez și-a imaginat că voi șuta peste zid, însă l-am văzut că nu se mișcă și atunci am tras suficient de tare cu exteriorul, imprimând acel efect. A fost ca un miracol”, a declarat fostul fundaș lateral brazilian.

Șutul lui Roberto Carlos, „tres dedos”, marcă înregistrată

Roberto Carlos a recunoscut că un rol a jucat și vântul, care a deviat mingea, aceasta ocolind bariera de jucători și schimbându-și traiectoria chiar în fața porții. Șutul cu exteriorul, „tres dedos”, a rămas de-atunci marcă înregistrată în istoria fotbalului.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Fanii Valenciei sunt îndemnați să saboteze venirea noului antrenor: #NoAGatusso! » Care e motivul?

Propunerea inovatoare către FIFA a unei legende din Italia: „Din oficiu, la Mondial! Trebuie schimbată regula”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează