INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Fanii Valenciei sunt îndemnați să saboteze venirea noului antrenor: #NoAGattuso! » Care e motivul?

Gennaro Gattuso // Foto: Getty Images
Gennaro Gattuso // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2022 16:23 / Actualizat vineri, 03 iunie 2022 21:41

Gennaro Gattuso, 44 de ani, e contestat de fostul președinte al clubului Valencia pentru frazele discriminatorii contra femeilor, homosexualilor și jucătorilor de culoare. La fel a pățit și la Tottenham.

Nici nu a fost prezentat oficial și deja lumea îl contestă la Valencia. Gennaro Gattuso a devenit ținta unei campanii declanșate pe rețelele sociale, #noagatusso, la inițiativa unui fost președinte clubului. 

Miguel Zorio i-a îndemnat pe fanii „liliecilor” să se unească împotriva antrenorului italian, care a semnat un contract pe doi ani, cu salariu de 3 milioane de euro net stagional plus bonusuri. Motivul revoltei? Unele declarații discriminatorii împotriva femeilor, homosexualilor și fotbaliștilor de culoare, făcute în trecut și reîncărcate în actualitate.

Gattuso: „De câte ori n-au fost fluierați și albii?”

Pe platforma „Marea Valencianista”, Zorio readuce aminte frazele care au blocat și numirea lui Rino la Tottenham, după o acțiune similară. „Nu reușesc să văd femeile în fotbal. Nu-mi place s-o spun, dar așa este”, era comentariul legat de cooptarea Barbarei Berlusconi în 2013 în conducerea Milanului. 

În 2008, înaintea unui meci Italia - Spania, a deranjat și comunitatea gay, afirmând „căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, căsătoria între homosexuali este stranie pentru mine. Dar fiecare face ce vrea”, iar în 2013, după ce ghanezul Kevin Prince Boateng a părăsit terenul, fiind insultat rasist de fani, a spus că „de câte ori nu au fost fluierați și albii? Mi s-a întâmplat, însă nu dau prea multă importanță”.

M-au descris diferit față de cum sunt și n-am avut posibilitatea să mă apăr. A trebuit să accept o poveste ce mi-a făcut mai mult rău decât un eșec sau o demitere. Pe social media se poate da forță oricăror lucruri false

- Gennaro Gattuso, după ce a ratat numirea la Tottenham

Atac la persoană

Zorio i-a chemat și pe politicienii locali să se pronunțe contra managementului lui Peter Lim și deciziei de a-l pune antrenor pe Gattuso cât timp nici n-a fost reziliat contratul cu Jose Bordalás. În plus, l-a atacat dur și personal pe italian, amintind că boala de care suferă „este cronică și degenerativă, incurabilă și se agravează odată cu stresul profesiei sale”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Mbappe neagă informațiile conform cărora decide la echipă: „Doar fake news”

Lewandowski pleacă de la Bayern la preț redus! Paragraful din regulamentul FIFA care e în favoarea Barcelonei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  04 Iunie 2022, 00:48

Respect, Gattuso! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florinbelascu
florinbelascu  •  03 Iunie 2022, 18:48

Corectitudinea asta politică ne omoară!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează