INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Lewandowski pleacă de la Bayern la preț redus! Paragraful din regulamentul FIFA care e în favoarea Barcelonei

Robert Lewandowski , Foto: Getty Images
Robert Lewandowski , Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2022 13:31 / Actualizat vineri, 03 iunie 2022 15:52

Bayern Munchen se teme că Robert Lewandowski (33 de ani) va apela la paragraful din regulamentul FIFA care le permite jucătorilor trecuți de 28 de ani să rupă unilateral contractul. Caz în care campioana Germaniei s-ar alege cu doar 24 de milioane de euro!

Atacantul se pregătește cu reprezentativa Poloniei pentru următorul meci din Nations League, contra Belgiei. Însă, în culise, conflictul său cu Bayern riscă să atingă noi dimensiuni. 

Noi detalii de la întâlnirea DDB - Zăvăleanu » Ce datorii urgente există, pe ce stadion ar putea evolua echipa + „Avem discuții cu un investitor străin și 2 dinamoviști potenți”
DINAMO
Noi detalii de la întâlnirea DDB - Zăvăleanu » Ce datorii urgente există, pe ce stadion ar putea evolua echipa + „Avem discuții cu un investitor străin și 2 dinamoviști potenți”

Pleacă Lewandowski de la Bayern cu Paragraful 17?!

Internaționalul polonez, 34 de ani în august, a anunțat recent, într-o conferință de presă, că nu vede cum ar mai putea continua colaborarea cu campioana Germaniei, deși mai are contract pentru încă un sezon. 

Munchenezii, la rându-le, l-au avertizat că țin să respecte acordul și au refuzat și oferta Barcelonei, care le-a propus 32 de milioane de euro în schimbul jucătorului. 

„Frontul” este extrem de tensionat, nimeni nu vrea să cedeze, iar Bayern se teme mai nou că Lewandowski s-ar putea adresa FIFA! În regulamentele forului mondial există un paragraf 17 potrivit căruia jucătorii trecuți de 28 de ani pot denunța unilateral contractele pe termen lung încheiate cu cluburile. 

Dacă Lewandowski și impresarul Pini Zahavi apelează la acest mijloc juridic pentru a-și rezilia contractul, Bayern ar urma să fie despăgubită cu doar 24 de milioane de euro, salariul polonezului pe 2022/2023. Adică 8 milioane mai puțin decât propune Barca! 

Lewandowski și-ar ruina reputația

Polonezul și-ar ruina reputația, întrucât niciun jucător de top din lume n-a făcut vreodată așa ceva. Dar și-ar vedea visul împlinit, acela de a juca în LaLiga. 

3 anie durata contractului oferit de Barcelona lui Lewandowski. Salariul propus: 9 milioane de euro net pe sezon

Pe de altă parte, el trebuie să mai ia în calcul și altceva. Potrivit mai multor ziare din Spania, din cauza datoriilor uriașe pe care le are, 1,35 miliarde de euro, Barcelona a început să le reducă la jumătate salariile tuturor jucătorilor din lot!

VIDEO. Cele mai tari goluri marcate de Robert Lewandowski la Bayern

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Rămâne Mihăilă în Serie A? Anunțul presei din Italia

Un jucător aflat pe lista de plecări de la Barcelona e dorit de Tottenham

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  03 Iunie 2022, 16:12

"Lewandowski și-ar ruina reputația" ??? Are 34 de ani !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează