INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EL CLASICO

3 concluzii „la cald” după Barcelona - Real Madrid 1-3 » Echipe suferinde. A trecut vremea peste El Clasico

Leo Messi nu a marcat nici de acestă dată împotriva lui Real Madrid (Sursă foto: Getty) +21   FOTO
Leo Messi nu a marcat nici de acestă dată împotriva lui Real Madrid (Sursă foto: Getty)

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 18:54 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 19:41

Real Madrid a învins-o pe Barcelona, scor 3-1, în capul de afiș al etapei cu numărul 7 din La Liga. Care sunt concluziile după acest El Clasico?

1. Meci spectaculos. Real și Barcelona, suferinde

Barcelona - Real Madrid a luat ochii în multe momente cu acțiuni pe contre, un tempo ridicat, dar adevărul e că fotbaliștii ambelor echipe nu mai sunt la fel de valoroși ca în anii precedenți. 

Impresia a fost că Real Madrid din 2014, cu BBC, ar fi măturat pe jos cu băieții lui Koeman, iar MSN-ul lui Enrique s-ar fi distrat în această după-amiază cu Nacho, Vazquez&Co.

+17 FOTO

Citește cronica lui Theodor Jumătate la Barcelona - Real Madrid 1-3: „Zidane poate respira”

2. Barcelona fără atacant - o poezie frumoasă, dar fără sens

Chiar dacă Fati a marcat și în El Clasico, catalanii simt nevoia unui număr 9 propriu-zis. Bartomeu de-abia aștepta să scape de Suarez, însă în locul lui n-a venit nimic, doar Trincao și Pedri, inexistenți contra Madridului.

Sistemul fără vârf a funcționat la catalani, într-adevăr, doar că la vremea respectivă mijlocul era ținut de Xavi și Iniesta, două genii. Azi, Koeman îi cântă în strună lui Coutinho, care face diferența doar cu Eibar și Girona.

3. Real Madrid, searbăd

Zidane are o problemă la Real, deși a bătut-o cu 3-1 pe marea rivală. Rezultatele cu Șahtior (2-3) și Cadiz (0-1) sunt dovezi evidente. Cândva cei mai buni jucători din lume, „albii” evoluează acum mai mult din instinct și cu mai puțină strălucire.

Noutățile din Clasico față de ultimele sezoane? Vinicius și Valverde. Semidocții încă nu știu sigur dacă nu e vorba despre fundașul CFR-ului și fostul antrenor al Barcelonei. Și nu e neapărat vina lor.

El Clasico a simțit din plin șocul plecării lui Ronaldo la Juventus. Iar despărțirea iminentă a lui Messi de Barcelona va lovi în bula celei mai importante confruntări din fotbalul mondial.

Citește mai multe articole despre Barcelona - Real Madrid:

Barcelona a cerut penalty după intervenția imprudentă a lui Casemiro

10 lucruri tari despre El Clasico: cele mai usturătoare înfrângeri + jucătorii care au „trădat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
2528389220528911
Ionut Costache  •  24 Octombrie 2020, 22:23

El Clasico e un derby cu istorie mult prea mare ca sa fie afectat de plecarea/retragerea unor jucatori (chiar si daca ei se numesc Messi si Cr. Ronaldo). Desigur, echipele de azi nu sunt in cea mai buna forma/formula din ultimii ani, dar asta nu inlatura rivalitatea, suspansul si pasiunea suporterilor. Desigur, au fost parca mai palpitante meciuri cu Raul vs Xavi, Zidane vs Ronaldinho sau Messi vs. Cr. Ronaldo. Dar sunt convins ca si viitorul va aduce noi rivalitati de urmarit (poate va fi Fati vs Vinicius). Daca este ceva ce ar putea afecta intr-adevar acest derby, este lipsa fanilor pe stadion.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  24 Octombrie 2020, 19:39

3 concluzii dupa Barca - Real 1-3: 1. Nationala Romaniei e varza 2. Campionatul Romaniei e varza 3. Nici nu mai conteaza

Vezi toate comentariile (2)
Comentează